Turnaj Generací 2019 je za námi

Tradiční akce

V sobotu 27. 7. 2019 se již tradičně konal v ivančické sportovní hale Turnaj Generací. Na akci, na které se každoročně sejdou házenkáři a házenkářky všech věkových kategorií, aby si po letní či delší pauze opět připomněli, jak se ta házená hraje, se i letos sešlo velké množství házenkářských nadšenců, kteří na palubovce předvedli, že házenou lze milovat v každém věku.

Herní odpoledne zahájili ti nejmladší a po nich přišla na řadu smíšená kategorie do 14 let. Mužská složka si to následně rozdala ve dvou kategoriích, a to 15 až 34 a 35 až nekonečno. Po blahopřání oslavencům přišlo na řadu utkání hráček od 15 let.

Věříme, že si sportovní odpoledne na ivančické hale všichni příznivci házené užili a doufáme, že se brzy opět setkáme, a to na prvních domácích utkáních nadcházející ligové sezóny.


















Součástí turnaje bylo i poděkování našemu předsedovi Milanovi Bučkovi za 20 let ve funkci.

Ano, přesně tolik soutěžních sezón vede ivančický házenkářský klub HK IVANČICE stávající předseda klubu – MILAN BUČEK. V historii klubu od roku 1928 působilo již 10 předsedů. Náš házenkářský klub dosud nejdéle vedl Zdeněk Sachs – Čeňa. Dvacet sezón zastával funkci předsedy házenkářského klubu v TJ SLOVAN IVANČICE.  V této chvílí z házenkářského nebe bedlivě pozoruje, jak stávající předseda překonal tuto mýtickou hranici. Jistě s úctou lze najít na webu klubu profil pana Sachse a podívat se, co za úctyhodných dvacet let ve funkci předsedy pro klub znamenal a vykonal (web).

Stávající předseda Milan Buček má za svých 20 funkčních let již také hustě popsaný rejstřík. S házenou začal ve 13 letech pod bedlivým dohledem Ivo Jahody. Prošel celým klubem až do interligového týmu v letech 1995 – 1997.  Od začátku soutěžní sezóny 1998 – 1999 stojí v čele HK IVANČICE. Dnes je navíc i ve funkci starosty města. Za dosavadních 20 let klub úspěšně funguje, rozvíjí házenou a významně se podílí na společensko-kulturním životě v našem městě i regionu.  Za dobu vedení stávajícího předsedy se do klubu vrátila dívčí složka, která momentálně patří mezi republikovou špičku. Čtyři tituly mistryň České republiky, pravidelná účast na republikových mistrovstvích, klubové i školní úspěchy a silné početní stavy, jak dívčího, tak chlapeckého potěru, dávají ivančickému házenkářskému klubu velkou perspektivu. Medailové žně prezentované na tradičním vrcholu sezóny – TURNAJI GENERACÍ se staly neměnným pravidlem. Na vrcholu pomyslného ledovce je početná skupina ivančických házenkářek a házenkářů v nejvyšší republikové soutěži či na zahraničním angažmá. Reprezentační dres od doby Jarmily Králové či Františka Kratochvíla oblékla celá řádka ivančických odchovankyň i odchovanců.

Ano, je co závidět. Za nezměrnou prací jsou výborné výsledky a jasně vydlážděná cesta, po které klub i s novým vedením do další dvacítky vede nestor ivančické házené – MILAN BUČEK.

PŘEJEME DALŠÍCH ÚSPĚŠNÝCH DVACET LET!


Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...