Jiří Obršlík | | Žačky - házenkářský desetiboj

Házenkářský desetiboj

Mladší žačky...

Že Ivančice jsou dívčí jihomoravskou baštou házené je zbytečné zdůrazňovat. Vždyť výsledky to jasně dokládají. Vedle mnoholetého výsluní v krajských soutěžích, mají ivančické holky tři republikové tituly. Žákovské v letech 2013, 2015 a v roce 2017 dorostenecký titul. Když k nim připojíme dva historické dorostenecké tituly z let 1959 a 1960, je to už na slušnou sbírku. Ivančické dívky sbírají další triumfy po celé republice na turnajích od miniholek až po dorostenky. Takže není se čemu divit, že snahou dívčích realizačních týmů je přitáhnout zajímavé házenkářské akce přímo do Ivančic, aby i domácí fanoušci mohli být u toho doma a nemuseli křižovat s týmem naši zem. Nejbližší akcí je kvalifikace házenkářského desetiboje, jehož vítěz postupuje do finále MČR. O dalších akcích vás budeme pochopitelně informovat. Tentokrát zůstaneme jen u zmíněné kvalifikace MČR.

Do této kvalifikace vstupuje tým s cílem postoupit na republikový šampionát. Hráčky týmu našich mladších žaček mají zkušenosti již ze dvou finálových akcí. V roce 2015 byly hráčky Viky, Nikča a Dorča, jako benjamínci součástí týmu, který začátkem června 2015 získal v Plzni jen smolné 4. místo. O dva roky později (2017) téměř kompletní současný tým, který nastupoval na MČR jako nejmladší, bojoval v Jindřichově Hradci naplno, ale na starší týmy a medaili nedosáhl. Letos Tým vstupuje s ambicemi probojovat se na mistrovství republiky a významně promluvit do medailového pořadí.

Tým ivančických mladších žaček je vyzrálý i dostatečně početný, což je v této kategorii nezbytně nutné. Zkušenosti hráček a protřelých trenérů dávají předpoklad…. Ale ať to nezakřikneme…

Takže místo plánů a snění, tvrdá práce v přípravě. Přítomnost atletického trenéra na trénincích, 7 hodin tréninků týdně a vedle krajské soutěže celá řada republikových turnajů, ukazují, že všichni tři trenéři to myslí hodně vážně. Jak se úkolu zhostí aktérky na hrací ploše, ukáže až kvalifikace, jako první stupínek, na který vstupujeme v neděli 25.3.2018 od 8:30 v Městské sportovní hale Ivančice.  Pozvánka i výše uvedené lákadlo, nemůže být konkrétnější.

Očekáváme fanoušky v hledišti i jejich hlasitou podporu mladších ivančických žaček.

Jste zváni do ochozů, přijďte.

 

Vavroušek Pavel – HK IVANČICE

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...