Pavel Vavroušek | | Dorostenky | Úspěchy

Československý pohár 3. místo - mladší dorostenky

Výborná hra, obstojný výsledek ... pohár.

Československý pohár – pohár za 3. místo.
Závěrečné hodnocení turnaje.

3.-5.6.2016 Michalovce (SK)



Poprvé v dějinách ivančické házené jsme vyrazili až na východní Slovensko do Michalovců. Čelní představitelé obou svazů házené rozhodli, že právě tam se bude konat 4. ročník prestižního Československého poháru.

Určitě je dobře, že se nejlepší týmy ze sousedních států herně konfrontují, ale je zapotřebí zajistit nestrannost posuzování. To je určitě prioritní i nad samotným výsledkem. Smyslem by měla být spolupráce a komunikace nejen v hale, ale i ve chvílích volna, tedy na hotelu při ubytování u šálku dobré kávy. Na straně Českých i Moravských týmů byla plná připravenost, to mohu potvrdit! K tomuto bohužel nemohlo dojít rozdělením Českých a Slovenských výprav na rozdílné hotely a také nemožnosti si třeba v hale někam společně sednout.

Na turnaji jsme obsadili 3. místo a přes noc z neděle na pondělí vyrazili domů.

Oba svazy by měli pro příště dát této akci pevná pravidla a vybírat jen kvalitní a zkušené pořadatele, kteří si s pořádáním podobné významné události dokáží lépe poradit.

Hráčkám děkujeme za výbornou reprezentaci klubu, města i Českého státu. Českým zúčastněným týmům, za spolupráci. Společně jsme to dali…..

Hodnocení hry:

Tým předvedl velmi kvalitní výkon jak na obraně, tak v rychlém přechodu do útoku i na plnou obranu. Střelecky se blýskla Bára Machalová s 21 trefami.  Celkové statistiky nebyly vedeny a to je škoda. Za ní mohutně sekundují jako vždy Xena a Mishel. Odehráli jsme tři špičkové zápasy, které nám po většinu sezóny hyběly. Hráčky ukázaly, že jsou na zcela srovnatelné úrovni s hráčkami bývalé federace.

Realizační tým odjel od Zemplínské Šíravy spokojený i plný dojmů. Navíc si jistě bude od teď víc vážit nejen výkonů našich rozhodčích, ale i věcí které jsou v našich končinách brány jako samozřejmé.


 Hodnocení trenérem:   

Na závěr dlouhé, ale velice úspěšné sezóny našich dorostenek, jsme jako vicemistr ČR  byli  nominováni na závěrečný turnaj o Československý pohár. Zde se utkaly dva nejlepší týmy z ČR a dva ze SR. Pořadatelské privilegium získali v Michalovcích- vítěz slovenské ligy.

   Po devítihodinové společné cestě autobusem se Zorou Olomouc, vítězem české ligy v kategorii starších dorostenek jsme nastupovali k prvnímu utkání tohoto turnaje.


HK Ivančice –DHC Plzeň

  Poslední dobou nám velice známý soupeř, který nás dvakrát porazil v boji o titul mistra republiky.

Začátek utkání nám vyšel výborně, kdy jsme po několika rychlých výpadech šli do vedení o šest branek a přinutili soupeře k oddechovému času a přeskupení sil. Záhy však po několika nepřipravených a zbrklých zakončení soupeř vyrovnal a v poločase odcházel z palubovky s vedením o dvě branky. Ve druhé půli se holky snažily o zvrácení stavu, ale soupeř si vždy dokázal svůj brankový náskok udržet. V závěru utkání bylo patrné, že děvčatům dochází pára. Škoda, toto utkání se dalo vyhrát!


HK Ivančice- Iuventa Michalovce

   Druhý den, druhý zápas a papírově nejsilnější soupeř. Již od začátku utkání bylo zřejmé, že padne hodně branek. Soupeř z obrany přecházel do rychlých protiútoků, se kterými měla naše obrana velké problémy a soupeř trestal. O co hůře jsme pracovali v obraně, o to lépe šel útok. Nebýt prapodivných výroků obou arbitrů - na jedné straně „ 7 a 2 minuty“ na druhé straně „ pouze 9“, šlo o vyrovnané utkání. Do kabin jsme odcházeli s jednobrankovým mankem. Ve druhé polovině utkání souboj pokračoval. Hra se přelévala z jedné stany na druhou. Spousta vyloučených a zdravotní dozor měl hodně práce. Naštěstí pro soupeře opět zasáhla vyšší moc, v podobě obou rozhodčích a nechal soupeře odskočit do vícebrankového vedení. Konec utkání se už jen dohrával v rozpolceném duchu hry  „fair play“.

 

HK Ivančice- UDHK ŠG Nitra

   Poslední utkání tohoto turnaje. Děvčata si byla vědoma, že je to klíčové utkání a také k němu tak přistoupila. Po celé utkání bylo lepším týmem a od začátku se ujala vedení. Soupeř několikrát změnil taktiku, ale holky dobře bránily a nedovolovaly soupeři brankově dotáhnout. Škoda jen, že radost za hry kazili svými výroky rozhodčí. I přesto děvčata dotáhla tento zápas do vítězného konce.

Zhodnocení celého turnaje:

       Za tři dny holky odehrály tři velice kvalitní utkání, porovnaly síly se špičkou jak české, tak slovenské házené. Škoda jen, že nebyl prostor a ani možnost o navázání nějaké spolupráce se slovenskými kluby. Atmosféra turnaje byla místy komorní, zájem diváků skoro žádný a závěrečný ceremoniál až trapný.

A nejhorší byl výkon čtveřice rozhodčích, pod dohledem delegáta přímo ze slovenského svazu !!!


Dále si přečtěte komentáře českých účastníků a obrázek si udělejte sami:

http://www.dhcplzen.cz/detail-clanku.php?idClanku=872

http://www.dhkzoraolomouc.cz/clanek_2780_slrvcnske-drrrstcnky-rvladly-%C4%8Ccskr-slrvcnsky-prhar.html

http://www.dhkzoraolomouc.cz/clanek_2779_%C4%8Ccskr-slrvcnsky-prhar-2016---nasc-st-drrky-skrn%C4%8Dely-t%C5%99cti.html

http://www.zeny.chf.cz/content.aspx?contentid=20776

http://www.zeny.chf.cz/content.aspx?contentid=20777

http://www.zeny.chf.cz/content.aspx?contentid=20728



 Ani na potřetí jsme Plzeň nedali....


 Domácí tým měl podporu i diváků.


 Byla to fuška, ale Nitru jsme dali... Velka i malá Xena na jednom hřišti....


 Nitra nám předvedla mnoho zajímavého i tak často nevídaného ...


 Vypálili jsme rybník.... . Moravské týmy si věděly rady v rozhodujících utkáních.

fotky:

http://vapal.rajce.idnes.cz/2016-06-05_Ceskoslvensky_pohar_-_3._den_Michalovce_Vychodni_Slovensko/

http://vapal.rajce.idnes.cz/2016-06-04_Ceskoslvensky_pohar_-_2._den_Michalovce_Vychodni_Slovensko/

http://vapal.rajce.idnes.cz/2016-06-03_Ceskoslovensky_pohar_-_1._den_Michalovce_Vychodni_Slovensko/

http://dhcplzen.rajce.idnes.cz/

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...