Lenka Hájková | | Žačky - turnaje

Mladší žačky dovezly 4. místo z turnaje

Mladší žákyně ...

V pátek 25. 3. 2022 odjelo téměř kompletní družstvo mladších žákyní na svůj první „venkovní“ třídenní turnaj. Turnaj pořádaly Háje Praha, které našly zázemí v nové krásné Základní škole ve Zdiměřicích kousek za Prahou. Naše děvčata na turnaji odehrála postupně 8 utkání s týmy Háje Praha I, Háje Praha II, Milevsko, Velká n. Veličkou, Strakonice, Zlín, Slavia Praha II a Slavia Praha I. 

V pátek jsme nastoupily k utkání proti domácí týmu HC Háje Praha I. Jak se v neděli ukázalo, tak trošku smolná prohra 11:13 nás stála bronzové medaile. V sobotu jsme nastoupily hned k prvnímu utkání toho dne, kdy nás čekalo druhé domácí družstvo. Děvčata sice do utkání nastoupila vlažně, naštěstí se brzy probrala a v utkání jasně dominovala (12:1). Druhé utkání proti Milevsku bylo z naší strany utkání dvou poločasů. V prvním jsme získaly náskok, o který jsme v tom druhém přišly. Ukazatel skóre ukazoval po závěrečném signálu skóre 6:6, kdy jsme ale ještě měly šanci na vítězství, protože jsme házely poslední devítku. Té se ujala Viktorie Hrdá, která ji krásnou střelou proměnila, a v utkání jsme díky tomu zvítězily 7:6. Další sobotní utkání proti Velké nad Veličkou nám vůbec nevyšlo. Trápily jsme se zejména střelecky, kdy nám dělala problémy vysoká brankářka soupeře (5:12). Následoval oběd a delší pauza, kdy se ivančickým házenkářkám podařilo zregenerovat a v posledních dvou utkáních pak zvítězit. Nejprve jsme si poradily se Strakonicemi 12:10 a v úplně posledním sobotním utkáním s děvčaty ze Zlína 13:5. V neděli nás čekala dvě utkání, nejprve se Slavií Praha II a na úplný závěr turnaje utkání se Slavií Praha I.  Po vítězství 12:3 nad Slavií Praha II bylo jasné, že můžeme bojovat o bronzové medaile, ale pouze v případě, že se Slavií Praha I „urveme“ alespoň bod. Děvčata sice na hřišti nechala všechny zbytky svých sil, ale na vítěze turnaje to nestačilo. I přes prohru 4:9 odehrály ivančické házenkářky pěkné utkání. 

Z turnaje jsme si odvezly pěkné 4. místo. Nejužitečnější hráčkou turnaje byla navíc vyhlášena naše levá spojka Viktorie Hrdá. Za předvedené výkony zaslouží pochvalu celé družstvo. Pro některá děvčata to kvůli dlouhé covidové přestávce byl vůbec první třídenní turnaj. Rozhodně máme co zlepšovat, ale věříme, že povedené výkony budou motivací i pro všechny hráčky, aby na sobě dál pracovaly.

Už v sobotu 2. 4. 2022 nás čeká kvalifikace desetiboje, kdy se v hale v Měníně potkáme s družstvy Kuřimi, Olomouce a Velké Bystřice/Žeravice. A hned další den v neděli 3. 4. 2022 zajíždíme na mistrovské utkání do Kuřimi.

 

Sestava: Burešová – Hrdá, Feithová, Čožíková K., Čožíková D., Kabelková, Holá, Evstafeva, Robotková, Do Bao Ngoc, Kudláčková, Koptíková, Brychová, Bubeníková










Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...