Lenka Hájková | | Ženy

Ženy lídra soutěže nepřekvapily

Ženy ...

SHK Kunovice - HK Ivančice 39:32

V sobotu 12. března 2022 vyjel ženský tým do Kunovic, kde se střetl s doposud neporaženým týmem této sezóny.

Zápas nezačal pro ženy HKI úplně dobře, Kunovice vedly po 2 minutách hry 2:0. Reakce našich žen netrvala naštěstí dlouho a rychle se vrátily zpět do hry. Byly to právě ivančické házenkářky, kdo od té doby začal udávat rytmus hry. Po 15 minutách opravdu pohledného házenkářského zápasu bylo skóre naprosto vyrovnané. (8:8). Se změnou obrany z 0-6 na 1-5 Ivančice dokonce dokázaly zvýšit své vedení až na rozdíl 3 branek (11:14 ve 24. minutě). Házenkářky z Kunovic však měly velmi vydařený konec 1. poločasu a dokázaly s ženami HKI srovnat krok. Ve 30. minutě tak na světelné tabuli tedy svítilo skóre 15:15.

Začátek druhé půlky byl naprosto stejný, jako tomu bylo v prvním poločase. Po 3 minutách Kunovice vedly opět o 2 góly. Ivančické házenkářky věřily, že se jim opět začne fungovat obrana a že se stejně jako v prvním poločase vrátí brzy do hry. Tentokrát se však role obrátily a byly to domácí házenkářky, kdo udával tempo druhého poločasu. Ženy HKI celý druhý poločas soupeřky pouze dotahovaly a nebyly schopny zastavit první a druhou vlnu Kunovic. Obrana stála naše ženy spoustu sil, což se následně projevilo i v nepřesnostech v útoku. Po diskvalifikaci Barbory Machalové ve 20. minutě Ivančice ztratily naději na comeback. Ve 41. minutách Kunovice poprvé hostujícím házenkářkám odskočily (25:21). Posledních 6 minut hry skončilo výsledkem 8:3 pro domácí házenkářky (6 rychlých útoků). Skóre se tedy zastavilo na výsledku 39:32 a soupeřky udržely svou letošní neporazitelnost.

Slovo trenéra: Konečné skóre pro nás vyznělo velmi nespravedlivě. Po dobu 50 minut zápasu jsme hráli velmi dobře, ale neměli jsme sílu zabojovat v posledních 10 minutách. Věděli jsme, že Kunovice jsou mladý tým, který hodně běhá a tlačí míč rychle do útoku, ale ani tak jsme jim jejich hru dostatečně nenarušili. Rozdíl byl především v přechodové fázi, kde nás soupeř jednoznačně přehrával. Ale byla zde i spousta pozitivních věcí a já jsem opravdu spokojený s tím, co jsem viděl na hřišti. Teď musíme hodit prohru za hlavu a rychle se soustředit na náš další zápas. Už za týden hrajeme na půdě Hostivic, na které se musíme pořádně připravit. Nebude to snadný zápas, ale pokud do něj půjdeme se stejným nasazením jako dnes, tak se určitě vrátíme s vítězstvím.

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...