Lenka Hájková | | Úspěchy

Stříbro a bronz z plážové házené

Mladší dorostenky ...

V pražském Beachklubu Ládví se o víkendu 28. 1. – 30. 1. 2022 konal již čtvrtý ročník turnaje v plážové házené Winter Prague Open BeachHandball. V kategorii „Starších žákyň a dorostenek“ se turnaje zúčastnilo z různých důvodů pouze 5 ivančických děvčat, avšak hned tři v nově vznikajícím reprezentačním týmu U16 - Adriana Hacarová, Martina Svobodová a Viktorie Svobodová. Aby další dvě děvčata, Nikola Fadrná a Nela Weberová, nepřišla o možnost účasti na turnaji, vytvořila smíšený tým s děvčaty z Poruby pod názvem „Tornáda Falcons“. Děvčata do Prahy vyrazila již v pátečních ranních hodinách, aby stihla ještě před zahájením turnaje dopolední tréninkovou jednotku reprezentačního družstva. Po obědě je již čekala první utkání.

Vzhledem k proměnlivé covidové situaci se turnaje v kategorii Starších žákyň a dorostenek nakonec zúčastnilo 7 družstev: U16 (česká reprezentace), Tornáda Falcons (mix Poruby a Ivančic), Las Puertas (Most), Žluté borkyně (Kobylisy), Vršovické klobny (Vršovice), Plážové carevny (Vršovice) a Gerbils, které spolu hrály systémem každý s každým.

Smíšený tým Tornáda Falcons vždy posílený o dvě děvčata z reprezentačního výběru, neboť covidová situace způsobila, že holky sestavily tým pouze o 7 hráčkách, odstartoval turnaj porážkou 2:0 na sety, kterou obdržel od Plážových careven. Děvčata se nejspíš potřebovala ještě probudit a rozkoukat, neboť poté již zápasy dotáhla do vítězného konce. Utkání s týmy Vršovické klobny a U16 vyhrála 2:0 na sety, následovalo malé klopýtnutí s týmem Las Puertas, ve kterém děvčata zvítězila až po tzv. „shootoutech“ (každé družstvo vyhrálo jeden set a rozhodovalo se tzv. nájezdy-trháky na branku soupeře). V dalších dvou utkáních s týmy Žluté borkyně a Gerbils holky opět zvítězily 2:0 na sety a obsadily tak krásné druhé místo.

Obě ivančické hráčky se ve smíšeném týmu neztratily (Nikola Fadrná mnohokrát podržela své družstvo výbornými zákroky v brance a několika vstřelenými góly přes celé hřiště, Nela Weberová zase přispěla několika důležitými góly zejména v roli specialisty) a dokonce si obě zahrály i utkání za reprezentační výběr, neboť děvčata z týmu U16 vypomáhala i v ostatních méně početných družstvech.

Reprezentační výběr U16, ve kterém se představila tři ivančická děvčata, na turnaji obsadil krásné třetí místo. Hodnocení týmu U16 bude doplněno.

Za sebe musím všechny ivančické holky pochválit, a to jak za předvedené výkony na hřišti, tak chování mimo něj. Holky mají před sebou spoustu práce, ale zároveň šanci probojovat se do užšího reprezentačního týmu dorostenek v plážové házené, což si uvědomují a zajisté na sobě budou dále pracovat.



Fotky z turnaje

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...