Lenka Hájková | | Ženy

Stejné chyby stály ženy další dva body

Ženy ...

HK Ivančice - SHK Kunovice 35:37

V neděli 26. září 2021 přivítaly ženy HKI na domácí palubovce tým Kunovic. Zisk dvou bodů by znamenal udržení kontaktu s vrcholem tabulky 1. ligy. Tento zápas tak měl být návratem do vítězných kolejích po nevydařeném utkání v Otrokovicích.

První minuty však nebyly, ani za značného povzbuzování velkého množství fanoušků, ze strany domácích házenkářek přesvědčivé. Naopak do utkání vstoupil výborným výkonem hostující celek, který po většinu prvního poločasu udával rytmus hry. Ve druhé minutě byl stav utkání 0:3, v jedenácté minutě pak 5:10. Ani oddechový čas domácím házenkářkám nepomohl narušit dobře fungující hru soupeřek. Obrana nebyla schopná zastavit rychlé a efektivní útoky kunovických házenkářek. Rozdíl branek v neprospěch domácích dosáhl až 9 branek, avšak díky dvěma po sobě jdoucím dvouminutovým trestům pro hostující hráčky zvládly ženy HKI alespoň trochu zkorigovat poločasový výsledek. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 12:19.

Do druhého poločasu vstoupily domácí házenkářky lépe. Vedla je snaha otočit vývoj utkání a nenechat se rozdrtit před domácím publikem. I přes lepší herní nasazení se však ženám HKI nedařilo stáhnout náskok soupeřek (21:28). V 11. minutě si proto trenér vzal druhý oddechový čas, aby zkusil změnit taktiku v obraně. Tu vytáhl více dopředu a na Lucii Flekovou, která tvořila hru Kunovic, nasadil osobní obranu. Tento tah se ukázal jako velmi dobrý, již po 10 minutách se rozdíl snížil na pouhé 3 branky (29:32). Stíhací jízda byla tedy započata a domácí házenkářky se pokoušely o malý zázrak. V čase 28:41 se dostaly na rozdíl jediné branky. Celá hala hnala domácí házenkářky k obratu ve vývoji utkání, avšak poté došlo ke zbytečné ztrátě v útoku a Kunovice z rychlého protiútoku potvrdily své vítězství 35:37. Ivančické házenkářky tak prohrály již druhé utkání v řadě.

Slova trenéra: Jsem velmi rozhořčen z našeho představení. Znova se necháme na začátku překvapit soupeřem, který má jednoduše více chuti vyhrát. Věděli jsme, že zápas bude těžký, poněvadž Kunovice mají ucelenou, rychlou a dobře organizovanou hru. Můžeme se zlobit jen na sebe. Dostali jsme plno zbytečných gólů. Stahování brankového rozdílu nás stojí spoustu sil. Na to, abychom mohli doufat v obrat, máme také velké množství hluchých míst. Myslím, že bude třeba změnit některé věci v našem přístupu a v práci na tréninku, abychom znovu nalezli chuť po vítezství. Dvě prohry v řadě jsou hodně, pokud chceme hrát vršek tabulky. Očekávám ponaučení a změnu přístupu v zápase proti Hostivicím. 

Další utkání čeká ženy již v neděli 3. 10. 2021 od 16.00 hodin, kdy se na domácí palubovce střetnou se soupeřkami z Hostivic. Přijďte podpořit ženy HKI v boji o další body do ligové tabulky!




Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...