Lenka Hájková | | Žačky | Žačky - turnaje

První a hned medailové zkušenosti žaček s plážovou házenou

Plážová házená

Vyzkoušet si něco nového a zpestřit si přípravu na nadcházející sezónu – s těmito cíli se vydaly žačky na turnaj v plážové házené Prague open beach handball, který se uskutečnil od 8. do 9. 8. 2020 v Praze. Během tropického víkendu však všechna děvčata předvedla takové výkony, že oba týmy dovezly zpět do Ivančic medaile.

V kategorii žactva bylo na turnaj přihlášeno celkem 9 týmů, které byly nejprve rozděleny do dvou skupin. Do skupiny A byl zařazen náš tým Tornád ve složení Adriana Hacarová, Ema Kamencová, Mya Dotramy, Klára Knotková, Petra Urbanová, Nela Weberová, Aneta Klímová a Nikola Fadrná. Ve skupině B nás zastupoval tým Big Hero 6 ve složení Zuzana Cvrkalová, Martina Svobodová, Adéla Brustmannová, Ester Dohnalová, Klára Zajícová, Viktorie Svobodová a Aneta Nováková.

Tornáda narazila ve skupině na družstva z Kobylis, Poruby, Ústí a Příbrami. Děvčatům se podařilo dvakrát zvítězit 2:0 (plážová házená se hraje na vyhrané poločasy, přičemž brankový rozdíl nehraje roli). V dalších dvou utkáních byl stav nerozhodný 1:1, a následovaly tudíž tzv. shoot outy (nájezdy), v nichž jednou děvčata zvítězila a jednou prohrála.

Big Hero 6 sehrály v základní skupině utkání proti týmům z Ústí, Poruby a Milevska, přičemž jednou zvítězily rozdílem 2:0, jednou po shoot outech 2:1 a jednou na soupeře nestačily.

Oba týmy si v základní skupině vedly tak dobře, že postoupily mezi čtyři nejlepší celky turnaje. Tornáda postoupila z prvního místa skupiny A, tým Big Hero 6 šel do vyřazovací fáze z druhého místa ve skupině B. Systém turnaje byl k holkám nemilosrdný a připravil „sestrovražedné“ semifinále. Bylo ale jasné, že Ivančice budou mít zástupce jak ve hře o zlato, tak i o bronz.

První semifinálové utkání nemělo po základní hrací době vítěze. Zatímco prvnímu poločasu dominoval tým Big Hero 6 rozdílem 19:7, ve druhém naopak zvítězila Tornáda rozdílem 18:14. Následovaly tudíž opět shoot outy, ze kterých vyšel lépe tým Big Hero 6, který si tím zajistil účast ve finále.

Ve druhém semifinále se utkaly týmu Poruby (Pink Falcons) a Milevska (Dangerous Princesses). Ani toto utkání nemělo po dvou odehraných poločasech jasného vítěze a až závěrečné shoot outy určily, kdo se ivančickým holkám postaví v boji o zlato a kdo v boji o bronz. Do finále postoupily porubské Pink Falcons, do souboje o třetí místo pak milevské Dangerous Princesses.

Boje o medailové pozice čekaly na ivančická děvčata v neděli po poledni. Nejdříve ke svému zápasu o 3. místo nastoupila Tornáda. První poločas vyzněl ve prospěch našich děvčat v poměru 14:11, avšak ve druhém poločase podlehly soupeřkám z Milevska nejtěsnějším možným rozdílem 16:17. Tornáda tak již počtvrté nastupovala v závěrečných shoot outech. V těch jasně dominovala rozdílem 7:1 a zcela zaslouženě si z Prahy odvezla medaile za třetí místo.

Posledním utkáním žactva bylo finále mezi Big Hero 6 a Pink Falcons. I přes únavu, která byla patrná na obou družstvech, to byl boj do poslední vteřiny. Oba poločasy skončily rozdílem pouhé branky – první ve prospěch ivančických házenkářek, druhý naopak ve prospěch porubských (15:14, 12:13). Následovaly tedy opět shoot outy, ve kterých naše děvčata bohužel na soupeřky nestačila a prohrála 1:4. Prohra holky hodně mrzela, ale druhé místo a prohra ve finále se soupeřkami, které na turnaji v plážové házené nebyly poprvé, je obrovský úspěch, který před odjezdem do Prahy nikdo nečekal.

Za celý trenérský tým musíme před děvčaty smeknout za jejich odhodlanost, se kterou se pouštěla do každého zápasu. Teploty přesahující třicet stupňů a nemožnost častějšího střídání s ohledem na počet hráček, které do Prahy odjely, si vybraly svou daň. Na holkách sice byla v neděli únava znát, přesto bojovaly do poslední vteřiny, a umístění obou týmů na medailových příčkách považujeme za velký úspěch.


Odkaz na turnajové fotky












Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...