Lenka Hájková | | Ženy

Ženy o víkendu nezaváhaly

Ženy

V dohrávce osmého kola 1. ligy žen přivítaly ivančické házenkářky na domácí palubovce soupeřky z pražských Kobylis. Soupeřkám patřilo před utkáním předposlední místo v tabulce a papírově to tak mělo být jedno ze snazších utkání. Po nevydařeném zápase s Olomoucí z minulého kola však děvčata vstoupila do tohoto utkání značně nervózně a se zbytečně velkým respektem k soupeři. V domácím prostředí se však ženám HKI dlouhodobě herně daří a zaplněné tribuny slibovaly silnou diváckou podporu.

Po vyrovnaném a trochu z naší strany nervózním začátku utkání si ženy HKI vzaly v desáté minutě vedení na svou stranu a postupně navyšovaly skóre. V závěru první poloviny však přišel výpadek v koncentraci, v důsledku kterého si ivančické házenkářky nevytvořily větší brankový náskok, díky kterému by mohly jít do druhé poloviny s větším klidem. I tak bylo ale zřejmé, že mají zápas plně pod kontrolou.

Ve druhé půli se děvčata herně uklidnila. Zlepšená obranná činnost vedla k vytvoření tlaku na soupeřky a k lepšímu využití rychlých protiútoků. I na postavenou obranu se domácí házenkářky dokázaly prosadit v mnoha pěkných akcích, které domácí fanoušci kvitovali potleskem. Závěr utkání si děvčata v klidu pohlídala. Po závěrečném hvizdu házenkářky poděkovaly za opět skvělou podporu velkému počtu fanoušků, kteří si našli cestu do ivančické haly.

Příští víkend zavítají ženy do Otrokovic, kde odehrají předposlední utkání podzimní části sezóny. To poslední je pak čeká na domácí palubovce netradičně v sobotu 7. 12. proti týmu z Havlíčkova Brodu. 

Sestava: Cvingráfová I., Krejčíková B.  5, Dužíková K.1, Rechová M. 1, Jílková M.  5/4, Kocábová M., Vavroušková B.  1, Šiplová P., Krejčíková L.  2(1), Hollová A. , Hájková L. 3, Pánková K. 4, Ondráčková L. 5, Velebová V. 7   

HK Ivančice - Sokol Kobylisy ll A 34:25 (15:12)

Fotky z utkání

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...