Lenka Hájková | | Ženy

Představujeme tým žen pro sezónu 2019/2020

Ženy se připravují na novou sezónu ......

Ivančické házenkářky dosáhly v minulé soutěžní sezóně významných úspěchů. Ženy skončily na 4. místě v nejvyšší republikové soutěži, dorostenky se staly vicemistryněmi ČR a navíc se školní tým ivančického gymnázia stal středoškolským mistrem ČR. Žačky dovezly z Plzně bronzovou medaili z desetiboje a školačky ze ZŠ V. Menšíka stříbro z Novinářského kalamáře (školního mistrovství republiky základních škol). Uplynulou sezónu lze tedy zajisté zhodnotit jako úspěšnou. Pomyslná laťka je tedy nasazena dosti vysoko, a je jen na zástupkyních všech ženských složek, a samozřejmě na trenérech, jak se s úkoly pro nadcházející sezónu vypořádají. Ta začíná již v sobotu 7. 9. 2019 zápasem mladších žaček. O stejném víkendu čeká ženy první zápas Českého poháru, kdy zavítají buď na palubovku soupeřek z Velké Bystřice, nebo z Kunovic.

Za ženy budou v sezóně 2019/2020 nastupovat všechny hráčky, které v minulé sezóně působily v kategorii starších dorostenek. Z týmu odešly hráčky Binarová Jitka, Fialková Veronika, Janoušková Hana a Leschingerová Silvie. Po mateřské pauze se do týmu postupně zpátky začleňují Janoušková Eva a Šimoníková Lenka.

Sestava žen pro sezónu 2019/2020 je tak následující: Bučková Tereza, Cvingráfová Iveta, Dužíková Karolína, Fraňková Simona, Hájková Lenka, Haladová Kateřina, Höllová Anna, Janoušková Eva, Jílková Martina, Kocábová Marika, Krejčíková Bára, Krejčíková Lucie, Olšová Barbora, Pánková Kristýna, Rechová Martina, Šimoníková Lenka, Šiplová Petra, Vavroušková Barbora a Velebová Veronika.

U týmu zůstává úspěšný trenér Marek Krejčík a spolu se Zdeňkem Missbachem, Quentinem Lafonem a Pavlem Vavrouškem vytvoří realizační tým ivančickým ženám.

Základním úkolem nadcházející sezóny je udržení nejvyšší republikové soutěže v Ivančicích. Tým chce předvádět moderní házenou založenou na flexibilní obraně s rychlým přechodem do útočné fáze. „Chceme střílet hodně branek, hrát atraktivní házenou, přitáhnout diváky a bavit se sportem. Herní typy hráček na to určitě máme. Jistě to povede k posílení postavení házené nejen v Ivančicích. Házená je rychlý a dynamický sport, který je divácky velmi atraktivní a který dnes přitahuje v celé Evropě ohromné množství lidí,“ vyjádřil se vedoucí týmu Pavel Vavroušek.

Tým žen začal s přípravou hned po turnaji generací, tedy na přelomu července a srpna. Důraz je samozřejmě kladen na fyzickou přípravu týmu, avšak již od začátku jsou hráčky v kontaktu s míčem. Na ženy čekají i přátelská utkání jako nutná konfrontaci před sezónou, která pro tým oficiálně začne 14. 9. 2019 zápasem v Kunovicích.

V nadcházející sezóně bude opět několik hráček sbírat interligové zkušenosti. Z týmu byly uvolněny na hostování všechny tři juniorské reprezentantky. Bára Krejčíková a Barbora Vavroušková budou nastupovat za HK Hodonín, který se po roční pauze opět vrací do interligy, a Barbora Olšová zamířila do SHK Veselí nad Moravou.

Je před námi zajisté náročná sezóna, avšak věříme, že s podporou v zádech nejen od fanoušků, ale i od nového vedení klubu, bude minimálně tak úspěšná jako ta předcházející. Přijměte tedy od nás pozvánku do ochozů na utkání ivančických házenkářek a házenkářů. Rozpisy zápasů najdete na webu klubu nebo sociálních sítích klubu.


Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...