Jiří Obršlík | | Dorostenky

Vrchol sezóny - Československý pohár

Starší dorostenky...

25.-26.5.2019 MOST

V sobotu ráno vyrazil tým dorostenek přes celou republiku do Mostu na tradiční prestižní mezinárodní turnaj mezi mistry a vicemistry České republiky a Slovenska.

Tým odjížděl v plné síle, drobné šrámy se doléčí až po sezóně, kdy bude dostatek času. Zkušenosti z dvou stejných akcí v letech minulých nám dávali velké ambice. Přes úvodní drobné komplikace s dopravou jsme v klidu a pohodě nastupovali k prvnímu zápasu proti slovenskému ŠŠK PREŠOV.

ŠŠK PREŠOV – HK IVANČICE 26:21 (15:11) sobota 15:00 hod.

Zápas se nám hodně nepovedl. Můžeme říci, že šlo o nejhorší zápas našich holek v letošní sezóně. Vůbec nic nefungovalo. Od brankářky až po střelbu z vyložených pozic se nám lepila smůla jak na paty, tak na ruce. Zápas z říše špatných pohádek ukončil klakson a bylo jasné, že si to s Mostem o federální zlato nerozdáme. Je dobře, že tým tento zápas přešel a soustředil se na další. Každý v týmu si uvědomoval, že tohle se už nestane.

HK IVANČICE – ŠKP BRATISLAVA  32:16 (19:10) neděle 11:00 hod.

Na černou sobotu jsme zcela zapomněli. Tým od úvodního hvizdu jel jako z partesu. Obrana fungovala a šlapala na 100%. Petra v brance po úvodním zkalibrování střel soupeře svými jistými zákroky doslova ničila sebevědomí střelkyním soupeře. Z obrany jsme zakládali rychlé výpady zakončované přesnou a účinnou koncovkou. Na plnou bratislavskou obranu jsme Slovenky kolektivním pojetím jasně přehrávali a navyšovali brankový rozdíl. Zápas se dohrával zcela v poklidu za jasného brankového rozdílu pro Jihomoravanky.

Je škoda, že se nám nepovedl sobotní zápas. Mohli jsme odehrát dobrý zápas proti suverénnímu týmu turnaje i republikové nejvyšší soutěže starších dorostenek, týmu mosteckých andělů.

Hodnocení turnaje trenérem:

Za 10 let jsem tak nepovedený zápas vančaček neviděl. Tolik technických chyb, špatných střel, hra bez pohybu, bez nápadu…. Na obraně jako by vedle sebe holky nikdy nehrály. Byla to určitě kletba.

Druhý den byl jako vyměněný. Poslední zápas tohoto týmu dorostenek si holky vzaly za svůj. Od suverénně chytající brankářky počínaje. Obrana 0-6 nebo 1-5 bez chyby, skvělá! Dokázali jsme vytvořit velký tlak a soupeř nám odevzdal řadu míčů. Z těch jsme dokázali velice rychle kontrovat. Na plnou obranu jsme hráli to, co jsme si řekli. Hra se mi líbila. Petru jsem pochválil. Bára Krejčíková – Xena vedle role kanonýrky týmu zahrála výborně i na obraně. Barbora Olšová – Mishels přehledem rozdávala míče a organizovala hru. Veronika Studená se v plné síle projevila jako dynamická úderná spojka s tahem na branku. Lucka Krejčíková vedle výborné obrany i útoku dávala maximum. Marika Kocábová platila na soupeře svým přehledem a rychlostí především při přechodu do útoku. Obě pivotmanky, jak Barbora Vavroušková, tak Martina Rechová ukázalyvýbornou formu. Verča Velebová, Kája Dužíková, Tereza Bučková i Katka Haladová se zaskvěly neomylnou střelbou ze svých postů i z kontrů. Ale rozhodně nejvíc vynikl tým. Celý tým, který jak již pravidelně omíláme je naši nejsilnější zbraní.

Sestava na turnaji: V brance Petra Šiplová, Bára Krejčíková 9, Barbora Olšová 2, Kateřina Haladová 5, Karolína Dužíková 4, Veronika Studená 6, Martina Rechová 3, Marika Kocábová 1, Tereza Bučková 3, Barbora Vavroušková 8, Lucie Krejčíková 5, Veronika Velebová 7. Trenér Pavel Vavroušek a Marek Krejčík.

 

Než začnu pracovat na hodnocení již uplynulé sezóny, chtěl bych, vám, holkám poděkovat, že jste došly až sem. Že se srdcem házenkářky jste bojovaly a rvaly se o každou branku. Vytvořily skvělý tým, který nechce prohrávat. A hlavně skvělý kolektiv, který vedle házené žije i normálním vančickým životem.

Děkuji týmu za odvedený výkon na turnaji, v sezóně i dosavadní házenkářské kariéře, ve které doufám popíšete ještě spoustu stránek knihy jménem HÁZENÁ.














Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...