Jiří Obršlík | | Žačky | Žačky - turnaje

Získaly jsme bronzové medaile na „Pragáči“

Mladší žačky...

Ve čtvrtek 18. dubna odjíždělo družstvo mladších žaček do Prahy na mezinárodní turnaj pod názvem Prague Handball Cup 2019, kterého se v naší kategorii zúčastnilo 60 týmů.  Již v základní skupině jsme kromě družstva Strakonic narazily na týmy z Dánska, Německa, Slovenska a Belgie, což pro nás byli velmi atraktivní soupeři. Naše děvčata vlétla do turnaje naprosto suverénně, když po výhře 26:12 nad Němkami porazila stejně suverénně Dánky z Kodaně 22:5. Tuhý a vyrovnaný boj jsme očekávaly v pátek večer s družstvem Stupavy, ale ani tady holky nedaly soupeřkám šanci a zvítězily 19:5. Už po pátku bylo jasné, že postup ze základní skupiny nám neuteče, ale čím lepší umístění, tím přívětivější soupeři v nadstavbové části. Ivančické házenkářky navázaly na páteční výkony a hned v sobotu ráno si poradily se soupeřkami z Belgie 19:5. Poslední a asi i „nejnáročnější“ utkání ve skupině bylo s děvčaty ze Strakonic. Holky s přehledem ubránily nejlepší hráčku soupeře a zvítězily 14:6.

            Postup z 1. místa byl zajištěn a dále nás tak čekala dvě utkání v nadstavbové skupině, nejprve s děvčaty z Kuřimi, a poté se Švédkami. V zápase s námidobře známým soupeřem z Kuřimi jsme žádné překvapení nedopustily a po zásluze zvítězily 16:8. Následující utkání pak mělo rozhodnout, zda postoupíme a zahrajeme si osmifinále, nebo zda na turnaji končíme. Děvčata se úkolu zhostila zodpovědně a Švédky jsme poslaly domů díky vítězství 17:10. V osmifinále jsme narazily na soupeřky z Milevska. Děvčata jsme letos již na turnaji potkaly a bylo to vyrovnané utkání, které jsme očekávaly i tady. Naše holky ale na soupeřky vlétly suverénně a nedopustily žádné pochybnosti o vítězi zápasu (17:8). Ve čtvrtfinále nás pak dále čekal také známý soupeř – písecká děvčata. Opět jsme očekávaly vyrovnané utkání a opět se tak nestalo. Naše holky zvítězily 17:10 a bylo jasné, že si zahrají o medaile. Ještě v neděli večer nás tak čekalo v pořadí již páté utkání, semifinále proti Slavii Praha. Děvčata z Prahy měla v nohách o zápas méně, neboť nemusela hrát osmifinále, a v zápase to bylo vidět. Naše holky sice nic nevzdaly a neustále soupeřky dotahovaly, ale na vítězství to nakonec nestačilo a Slavii Praha, pozdějšímu vítězi turnaje, jsme podlehly nejtěsnějším možným rozdílem jedné branky 11:12.

            Na velikonoční pondělí se tak ivančické mladší žákyně postavily v boji o bronzové medaile děvčatům z Dunajské Stredy. Početné divácké osazenstvo v hale v Letňanech vidělo pěkné bojovné utkání, které na obou stranách zdobily pěkné akce a střely a také již viditelná velká únavaděvčat. Ivančické házenkářky většinu zápasu vedly o 3 až 4 branky a nakonec si tak po vítězství 14:11 odvezly z největšího turnaje v České republice bronzové medaile. Jsou to zároveň historicky první medaile pro náš klub z tohoto turnaje.

            Děvčata zaslouží obrovskou pochvalu za výkony, které předváděly ve všech utkáních turnaje. Skvěle chytající brankářky podpořila výborně fungující obrana, kdy v 11 utkáních jsme obdržely pouze 92 branek. V útoku zase naše děvčata bavila diváky nacvičenými akcemi a krásnými góly. Tento víkend mají mladší žákyně volno a příští týden je čekají hned tři utkání v rámci krajské soutěže. Nejprve ve středu zajíždíme do Hodonína, ve čtvrtek do Strážnice a nakonec v neděli nás čeká domácí utkání proti Velké nad Veličkou „B“.

 

Sestava: Zelinková Nela, Fadrná Nikola – Svobodová Viktorie, Halúzková Kristýna, Dotramy Mya, Svobodová Martina, Brustmannová Adéla, Kamencová Ema, Doležalová Kristýna, Weberová Nela, Dohnalová Ester, Klímová Aneta, Hacarová Adriana - realizační tým: Svoboda Petr, Hájková Lenka, Cvingráfová Iveta


VIDEO - finálové utkání + utkání o 3. místo + rozhovor trenéra Petra S. (11:11)

















Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...