Jiří Obršlík | | Žačky | Žačky - turnaje

Prague Handball Cup 2019

Starší žačky...

Stejně jako mladší žačky jsme se od 18. do 22. dubna zúčastnily největšího halového turnaje PHC 2019 v házené.Po čtvrtečním dopoledním odjezdu od haly v Ivančicích jsme skoro celý zbytek dne strávily cestováním.
Turnaj, tedy jeho základní část, pro nás začal v pátek v 8:50 ráno v hale v Kunraticích zápasem se švédským týmem OV Helsingborg. Celý zápas se odehrál v rychlém tempu, kdy se holkám v prvním poločase nepodařilo dostat do vedení a pouze dotahovala. Poločas skončil 3:5 ve prospěch soupeře. Hned od začátku druhého poločasu ale bylo jasně vidět, kdo chce vyhrát. Naše holky vstřelily čtyři branky v řadě, ke konci ukázaly pevné nervy a zaslouženě zvítězily 8:7.
Následoval přesun do haly Oáza, kde byl naplánován zápas s německým celkem TSV Asperg. Tady si holky vývoj zápasu nechaly plně ve své režii a v klidu zvítězily 12:8. V sobotu jsme dohrávaly tři zápasy základní skupiny. Zápas s dánským Novling IF II byl spíše na rozehrání a vítězství 14:4 bylo očekávané. Druhé sobotní utkání už bylo o něčem úplně jiném. Finský Dicken byl hodně nepříjemný soupeř. V poločase jsme prohrávaly 4:5, ale v druhém dějství holky předvedly jeden ze svých nejlepších týmových výkonů a na závěr si nechaly infarktovou tečku, když při stavu 8:8 čtyři vteřiny před koncem nastřelily brankovou konstrukci, odražený míč dokázaly získat a v poslední vteřině zápasu vstřelily vítěznou branku – klobouk dolů!
Utkání o první místo v tabulce základní části jsme sehrály s pro nás velmi dobře známým týmem z Žirovnice. Plná lavička soupeře, kde nechyběla žádná klíčová hráčka a možná i únava po celém dni zapříčinily první prohru v turnaji 10:17. Ze základní skupiny jsme tedy postupovaly z druhého místa do bojů o A finále. V neděli byla naplánována dvě utkání hlavní části a obě s dánskými celky. Naše odpočaté a dobře motivované hráčky v prvním utkání jasně přehrály AjaxCopenhagen II a zvítězily 16:8. Druhý zápas, který rozhodoval o našem setrvání v turnaji, jsme sice s dánským celkem Novling IF I prohrály 7:12, ale rozhodně se nemáme za co stydět. Až do úplného konce jsme byly velice nepříjemným a aktivním soupeřem. Tím pro nás naše aktivní účast v turnaji skončila a holky se už jen věnovaly podpoře našich skvělých a nakonec bronzových mlžek. Příští rok to dotáhneme dál!

 

Doteď nepadlo žádné jméno, takže sestava:

Klárka Doležalová, Viky Navasardyanová, Sandra Vaňková, Nikol Kusslová, Zuzka Šteflová, Dorča Vavroušková, Zuzka Cvrkalová, Gabča Velebová a naše dvě hostující hráčky z Tatranu Bohunice: Anetka Tvarůžková a Kája Sedláčková.

Musíme poděkovat především našim hráčkám za vysoké nasazení, bezchybnou morálku a obrovskou zápasovou i mimozápasovou zodpovědnost. Také děkujeme všem rodičům a fanouškům, kteří nás podporovali jak doma, tak přímo v místě turnaje.

 

Honza a Marika

 

Speciální poděkováni Marice Kocábové za neuvěřitelně hladkou navigaci turnajovou Prahou a za to, že provedla, zařídila, splnila, zavázala, obvázala, poradila, objednala, tejpovala, pofoukala atd. atd. DÍK!!!
























Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...