Jiří Obršlík | | Dorostenky

DHK Baník Most : HK Ivančice 26:18 (13:9)

Starší dorostenky...


Nejdůležitější utkání podzimní části sezóny. Takto lze charakterizovat nedělní zápas o první příčku nejvyšší soutěže v házené starších dorostenek na půdě Černých andělů z Mostu. Konfrontace špičkového českého klubu pracujícího na profesionální úrovni již s mládeží, kterou koncentrují z celé České republiky. O seniorské kategorii ani nemluvě. Na straně druhé – hostů, jihomoravská základna a líheň talentů, úspěšně pracující především s hráčkami z Ivančic a nejbližšího okolí. I přes rozdílné parametry se týmy jevily z výsledků již odehraných utkání soutěže jako naprosto vyrovnané. Historie z dob zápasů pouze odchovankyň hovořila jednoznačně pro Jihomoravanky. V obou klubech se to hemží reprezentantkami a hráčkami s bohatými zkušenostmi ze seniorských soutěží. Most nastoupil v plné síle, Ivančicím chyběly nemocná Veronika Studená (reprezentantka na hostování z Havlíčkova Brodu), se zraněními Klára Kovářová, Katka Haladová a po operaci Martina Rechová, která sice byla napsaná do sestavy, ale nemohla nastoupit. Také zdravotní hendikep naší kanonýrky Xeny – Báry Krejčíkové, který ji omezoval v utkání a díky němuž byla 3 týdny bez tréninků, se výrazně podepsal na vývoji v klíčovém utkání. Přesto Ivančice šly do zápasu s cílem vyhrát.  Bohužel soupeř s plnou soupiskou kvalitních a špičkově trénovaných hráček jasně ukázal rozdíly mezi oběma týmy. Především seniorské reprezentantky v dresu domácího týmu (Veroniky Dvořáková a Mikulášková) výkonnostně převyšovaly hostující hráčky.  Konečný výsledek se z pohledu hostů jeví hodně krutý, ale je výsledným dopadem již zmíňované absence, která nedovolila v prořídlé sestavě prostřídat.


Utkání dorostenek hodnotí trenér týmu:

V úvodu bych chtěl soupeři pogratulovat k zaslouženému vítězství. Po dlouhé době nás soupeř přehrál ve většině herních činností, a to především kolektivním výkonem.

Nezvládli jsme organizaci obrany. Neuhlídali nejnebezpečnější střelkyni domácích Adélu Stříškovou. Přechod do útoku neměl potřebnou rychlost a razanci. Na plnou obranu v útočné fázi nám chyběla vyšší rychlost a myšlenka. Kolektivní pojetí se rozpadlo do individuálních řešení, které soupeř dokázal ubránit.

Přesto jsme přesvědčen, že jsme podali dobrý, obětavý a bojovný výkon. Zápas jsme odmakali. Kromě dvou výpadků jsme drželi krok se soupeřem a v závěru utkání dostali soupeře podtlak. V koncovce utkání nás opustila i štěstěna a série tutovek skončila na domácí brankářce. Korigovat pro nás nepříznivý stav se nám bohužel nepovedlo, ale není důvod stahovat trenky před brodem. Sezóna je dlouhá. Teď chceme uspět v Jindřichově Hradci a přes zimu dozbrojíme a společně s celým realizačním týmem a hráčkami se o tu hroudu zlata na jaře rádi popereme!  


Sestava:

brankářky Petra Šiplová, Nikol Čožíková, Simona Fraňková 1, Bára Krejčíková 4, Barbora Olšová 5/3,Karolína Dužíková,Martina Rechová – nehrála po operaci, jen psaná v zápisu, Marika Kocábová, Barbora Vavroušková 4, Lucie Krejčíková 1, Michaela Bendová, Veronika Velebová 3.

Trenér Vavroušek Pavel a Marek Krejčík. Asistent tr. Martin Hlavinka.











Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...