Pavel Vavroušek | | Žačky - žákovská liga

Žákovská liga dívek 2014-2015

Kompletní ročník...

1.KOLO ŽÁKOVSKÉ LIGY


Ivančická hala viděla 100% úspěšnost domácích

18.01.2015 městská sportovní hala Ivančice

Holky se moc těšily, že si konečně zahrají hazku. A to, že měly velkou chuť a ještě k tomu před domácím publikem, bylo vidět jak na hře, tak na výsledku.


Na úvod nás čekala pražská Slávie.

HK IVANČICE – DHC SLÁVIA PRAHA  21:6

Tři hráčky zastavují naši střední rozehrávku Krysu.


Velice nás potěšil nejen výsledek, ale i chuť ke hře, která se musela líbit.

HK IVANČICE – DHK BANÍK MOST  25:15

Ano, bezchybná spolupráce Xena-Bára (obránce na zádech)

a na gólové zakončení došel nepřipravenému fotografovi film...


Ambiciózní soupeř držel vyrovnaný výsledek do 9 minuty (5:5) poté jsme utkání rozhodli rychlou hrou dopředu.


HK IVANČICE – TATRAN BOHUNICE  26:17

kresní derby bylo vyrovnané i když jsme výsledek drželi ve své moci

a šetřily síly na poslední nedělní utkání proti „KOBYLKÁM“

Xenu v neděli nikdo nezastavil, ani černí andělé....prostě vyšší moc...:-)


HK IVANČICE – TJ SOKOL KOBYLISY II  27:9

I v posledním utkání 1. kola jsme s přehledem udrželi vítězství a pokračujeme beze ztráty bodu.

Peťa si mohla sobě za výkon v klidu zatleskat


Tým předvedl velice dobrý výkon. Diváci tleskali pohledným akcím, rychlé kombinační hře a kvalitní obraně. Pochvalu zaslouží celý tým, který se rovnoměrně zapojil do hry, stejně tak se podělil i o vstřelené branky. Skvělou formou se blýskla Mishel (Barbora Olšová) , Krysa (Simona Fraňková) a na pivotu s přehledem Bára Vavroušková, ale nad všechny vyčnívala výrazně neomylná a nezničitelná „mašinka“ jak na obraně i v útoku, ale především v druhé vlně rychlého útoku Xena (Bára Krejčíková), která  vedle 14 branek hrála s přehledem a s obrovskou chutí vzít na sebe odpovědnost za utkání. Bezchybný výkon naší brankářky Petry Šiplové bereme už jako samozřejmost, včetně likvidace vyložených šancí soupeřek.

Rychlost + síla + vůle = MISHEL   

Skvělý tým, ... velká naděje....


FOTKY



2. KOLO ŽÁKOVSKÉ LIGY - VRŠOVICE

08.02.2015 PRAHA VRŠOVICE

V neděli 08.02.2015 jsme zajížděli na 2. kolo do pražských Vršovic. Tam nás čekaly jako vždy čtyři zápasy. Naše polonakřáplá sestava se těsně před turnajem zázračně vyzdravila a tak kromě vytáhlé Míši Bendové ( naše levá spojka už hopsá i po bolavém kotníku), jsme vyrazili kompletní.

A takto to začal


HK IVANČICE – DHC ZORA OLOMOUC-HOLEČKOVA 32:11 (17:5)

Olomoucký klub jsme zvládli a aktivně zapojili druhou řadu z lavičky.


Karol v zakončení proti Olomouci


HK IVANČICE – SK ŽERAVICE 24:19 (17:6)

Lavička v tomto zápase byla méně produktivní a hlavně zdatnější soupeř v závěru mohutně korigoval.

 

Natálka nechávala obránce hodně za sebou ....


HK IVANČICE – HK VESELÍ NAD MORAVOU 27:17 (14:8)

Soutěžní rival nechtěl dát kůži zadarmo a tak se strhla velká sportovní bitva, kde v závěru jsme byli lepší a po zásluze si připsali velmi důležité body nad soupeřem, který jistě do ŽL ještě výrazně promluví.


 Klára se předvedla tvrdou a přesnou střelou


HK IVANČICE – TJ SOKOL PRAHA VRŠOVICE 29:15 (12:7)

Na úplně poslední zápas jsme nastoupili proti ambiciózním domácím. Nenechte se mýlit stavem skóre. Skvělý zápas byl zcela vyrovnaný a měl nejen nasazení a jiskru, ale i bouřlivé prostředí a emoce. Prostě skvělá podívaná. Hostitelský tým měnil hru ve snaze přiklonit dva body na svou stranu. Obranu začal 1:2:3, pak přešel na 0:6 a v druhé půli soupeř osobkou vyřadil ze hry Xenu rozestavením 1+0:5. Zápas jsme zvládli a z Prahy si vezeme plný počet bodu.


 Na Verču si dávaly domácí hráčky extra pozor...

 Spokojený tým…


FOTKY


3. KOLO ŽÁKOVSKÉ LIGY - CHEB

28.02.2015 CHEB městská sportovní hala

 

 Evči to na střední spojce "seklo"......

 Peťa si z branky odskočila taky dát branku.....

A ve chvílích, kdy bylo rozhodnuto jsme potrénovali 1-2-3 nebo 3-3 a jiné srandičky.

 Benjamínek Denča (2002) si to s dotěrným křídýlkem vyřídila z očí do očí....


Zápasy v poho, jen se nám zdálo, že pozdní páteční příjezd do Chebu se podepsal na hře v prvních dvou zápasech. Ale vezeme plný počet bodů a jak se říká: "Bez ztráty kytičky!"   

JDEME DÁL...další štace Pardubice......


FOTKY


4. KOLO ŽÁKOVSKÉ LIGY - PARDUBICE

21.03.2015 nafukovací hala DHK PARDUBICE

Krásné předjarní sluníčkové počasí nás provázelo celým turnajem. Výsledek je uspokojivý i přesto že se na nás, jako na favorita celé ligy ,chtěli soupeři vytáhnout. Všechny plány na překvapení v XVIII. skupině jsme ustáli a jdeme dál s plným bodovým ziskem.

Jinak ultras také dorazili v sobotu ráno na čumendu a spokojeni jsme všichni po turnaji pospíchali domů. 

 Ultras se dožadovali vstupu do provozovny....

 Posilnit jsme se museli....

 Lavičky byly obsazeny, ale na stole bylo místa dost....


FOTKY





5. KOLO ŽÁKOVSKÉ LIGY - IVANČICE

12.04.2015 městská sportovní hala Ivančice

Předposlední 5.kolo ukázalo naposledy ivančické starší žačky v letošní sezóně před domácím publikem v Žákovské lize. Poslední krok musí udělat holky na skorodomácí půdě ve spřátelené Plzni. Tam se holky moc těší a nejen holky, ale hlavně rodiče. Ti se už nemůžou dočkat. Tedy nejen pro ně. Hraje se v sobotu 2.5.2015, jako vždy na DHC čku....

 

Jinak domácí 5. kolo jsme zvládli bez zaváhání a příprava po krátkém odpočinku může začít. Půjde o hodně!

 Nezaváhali jsme!

 Krysa v koncovce proti Hodonínu.

 Kája na sedmičce po faulu od Veličky.

 Havlbrod je v ŽL vysoko, bylo to vidět na jeho kvalitní hře. Bára zakončuje z pivota.

 Nakonec jsme odpor Havlbrodu zlomili..... Mishel v gólovce.


FOTKY


6. KOLO ŽL – FINÁLOVÝ TURNAJ

02.03.2015 PLZEŇ, hala  DHC PLZEŇ

Než vybuchly zlaté petardy nad hlavami nových mistryň republiky a zátky od bezalkoholového „šampusu“ ohrozily leteckou dopravu nad Plzní, čekal nás přetěžký finálový den. Předchozích pět kol jsme prošli bez zaváhání, ale finálové 6. kolo nemělo být rozhodně procházkou.....

 

Malé představení finalistů:

Domácí – pořádající DHC PLZEŇ – loňské 2. místo a skvělá dlouhodobá práce s mládeží = velká hrozba pro každého, komu zkříží plzeňačky cestu.

HC HÁJE PRAHA – skvělý pražský tým, který se v žákovských kategoriích pravidelně umísťuje na republikovém výsluní.

SOKOL PÍSEK – extraligová základna, která je pod výborným vedením bezpochyby kvalitním týmem.

HC ZLÍN – loňský vítěz v kategorii mladších i starších žaček, centrum házenkářské mládeže dotované ČSH, velký papírový favorit.

A samozřejmě skvělý tým našich holek HK IVANČICE. Vynikající ročník z jihomoravských svahů. Ohnuté skoby pod váhou medailí v pokojících hráček, za kterými stojí nespočet náročných tréninků a těžkých zápasů, spousty vstřelených branek i soubojů na brankovišti, ale především skvělá parta holek, která v pravou chvíli dokáže pořádně zatáhnout za ten správný provaz.  HOLKY HK IVANČICE!


 

K samotným zápasům finálového turnaje:

HK IVANČICE – DHC PLZEŇ 24:12 (11:6) v 10:15

Poslední krůček je nejtěžší. A tak to i začalo v sobotu dopoledne v Plzni a rovnou proti DHC PLZNI. Finálový turnaj má svůj náboj. Plzeňačky chtěly medaili a tu jim zabezpečovaly jen výhry. Vančačky klopýtnout nechtěly. Poločasový náskok byl slibný, ale bojovalo se o každý míč, každý centimetr krásné plzeňské haly.


 

HC HÁJE PRAHA - HK IVANČICE 15:22 (4:11) v 13:00

Velké obavy jsme měli především z brankářky soupeře „Sáby“. Patří spolu s Peťou k nejlepších brankářkám v této kategorii vůbec. Věříme, že zranění hájecké jedničky bude brzy doléčeno. Utkání jsme zvládli a šetřili síly a taky po utkání vyrazili na oběd.


 

HC ZLÍN - HK IVANČICE 12:20 (7:8) v 16:00

Bilance s tímto soupeřem byla doposud úplně jednoznačná. Samé výhry. Kdopak by se tedy Zlína bál? Naše hráčky se vždy na tato utkání těší a na „Zlíneček“ si i vždy věří. Respekt v nás však byl a velký. Individuální výkony soupeřových hráček na reprezentačním kempu byly až zázračné. Bohužel žádné utkání během sezóny neporovnalo kvalitu obou těchto soupeřů. Tedy půjde o utkání sezóny, ke kterému jak trenéři tak hráčky přistoupili  s maximální zodpovědností už v přípravě na tento turnaj, jehož cena měla mít podobu zlata. Z tréninků se vytratilo remcání, ulejvání se a dělání věci jen tak jako… Najednou nikomu nevadily sobotní tréninky s minimálními přestávkami na občerstvení – pití.


 Všechno natrénované se mělo prodat za pouhých 2x 20minut se Zlínem.


Od začátku naše holky hrály maximálně odpovědně, ale do určité míry i ustrašeně svázané pokyny lodivodů. Dbali jsme více pokynů z lavičky, než soupeř předváděl. Málo agresivní obrana nakonec vždy povolila a soupeř trestal. Dokonce jsme jednou prohrávali (3:2) a dvakrát do poločasu bylo skóre vyrovnané (5:5 a 7:7). V poločasové pauze (7:8) holky pochopily, že je problém jenom v hlavách ne na hřišti.

Po příchodu do druhého dějství holky na soupeře zatlačily, konečně zapnuly na plný plyn. Pak už bylo na hřišti jen jedno družstvo a to Vančické! Na obraně ucpaly skulinky a v útoku začaly úřadovat naše spojky. V 9. minutě bylo prakticky výsledkově rozhodnuto (8:14). Nutno podotknout, že Petra v brance vychytala soupeře, který s blížícím se koncem utkání působil střelecky spíše bezradně. Hned po utkání vypukla „ZLATÁ BOUŘE“. Titul je doma! 


 

HK IVANČICE – SOKOL PÍSEK 23:18 (15:7) v 18:00

Titul je doma. Utkání se pouze dohrávalo, ale i tak jsme nechtěli ztratit kytičku. Máme rádi plný servis. Utkání s 5. týmem žákovské ligy jsme dovedli k vítězství a mohli šťastní a spokojení dovést....


 

TITUL MISTRYŇ REPUBLIKY DO IVANČIC!


FOTKY


MISTŘI ČR – HK IVANČICE

Ivančické holky 02.05.2015 získaly titul MISTR ČESKÉ REPUBLIKY v kategorii starších žaček!

 

Ivančické házenkářky v letošní sezoně 2014-2015 zahájily v září krajskou ligou, ze které se po podzimní části z prvního místa kvalifikovaly do jarní části Žákovské ligy starších žaček, jako celostátní soutěže, kde  vítěz  se stane mistrem ČR. Do žákovské ligy byl náš tým nasazen jako jeden z favoritů. Celou soutěží, která se hrála na 6 kol, prošel náš tým bez jediného zaváhání.


 

Opět mohou ivančické házenkářky zvednout nad hlavu pohár pro  

MISTRA ČESKÉ REPUBLIKY V HÁZENÉ!



MISHEL – BARBORA OLŠOVÁ KAPITÁNKA TÝMU. V LETOŠNÍ SEZÓNĚ DOVEDLA TÝM K TITULU MISTR ČESKÉ REPUBLIKY V HÁZENÉ STARŠÍCH ŽAČEK. I TO BYL JEDEN Z DŮVODŮ POLOŽIT JÍ PÁR ZÁLUDNÝCH OTÁZEK.


 

Zlato je doma, co tomu říkáš?

Mám z toho ohromnou radost!! Je to velký úspěch! Celý rok jsme se poctivě připravovaly a vyplatilo se!

 

Jaký zápas se vám nejvíce povedl?

A  který se vám vůbec nepovedl, myslím tím v celé ŽL?

Tak nevím nejde to takhle říct nejhezčí asi i pro diváky byl zapas se Zlínem, jinak výkony byly stabilní a pokaždé jsme hrály s nasazením a vůlí vyhrát :).

 

Jak jsi se těšila na finálový turnaj?

Těšila jsem se hodně hlavně diky podpore diváků jsme si to užili nejvíc.

 

Jaký byl nejtěžší okamžik – moment ve finále v Plzni?

Asi první půle se Zlínem.

 

Co výsledku říkají rodiče? A co učitelé ve škole, dají  nejlepšímu týmu v republice nějaké úlevy nebo lepší známky?

Rodiče jsou pyšni učitele to asi nevědí :)) snad se dozví a uvidíme v čem poleví:)

 

Od podzimu vás čeká soutěž mladších dorostenek, nemáte obavy?

Po pravdě respekt ze starších holek je, ale víme že máme na to hrát o špici, tak proč se bát!

 

Bude oslava? A pozvete kluky?

Bude! Uděláme prvně dámskou jízdu a pak to "zapijeme" i s klukama .. Pokaždé když mohli tak nám byli fandit a v Plzni nám to hodně pomohlo :))!



STATISTIKY ŽL 2014-2015



Asi by se slušelo hráčky, které v letošní sezóně získaly titul

Mistryň České republiky, tak trochu představit.


MISHEL – BARBORA OLŠOVÁ - kapitánka týmu

Kapitánka týmu. Jeden z nejdůležitějších pilířů obrany. V útoku ráda a často zakončuje z proskoku i přes obranu.

PEŤA ŠIPLOVÁ

Spolehlivá, v těžkých zápasech vždy podrží tým. Milimetrové založení rychlého protiútoku je pro ní samozřejmostí.

XENA – BÁRA KREJČÍKOVÁ

Útočná výborná spojka jak na plnou obranu, tak z druhé vlny. Excelentní nechytatelná střela jak ze země tak z výskoku.  Na obraně důrazná a svědomitá.

KRYSA – SIMONA FRAŇKOVÁ

Střední spojka s nechytatelným podstřelem a proskokem. Střed nepropustné obrany.

BÁRA VAVROUŠKOVÁ

A teď už skvělé obranné kvarteto je kompletní. V útočné činnosti dobře spolupracuje i zakončuje. 

NATÁLIE SVOBODOVÁ

Levoruké pravé křídlo. Nejlepší střelkyně týmu.

 

VERČA VELEBOVÁ

Důrazná a dravá, charakteristika spojky, ale na křídle jí to svědčí ve spolupráci s Xenou.

MÍŠA BENDOVÁ

(183cm, 59kg) Vytáhlá, no spíš nejvyšší spojka. Překonat soupeře přes obranný blok není s touto stále usměvavou blondýnkou problém.

KLÁRA KOVÁŘOVÁ

V letošní sezóně se konečně probudila, ale musí na sobě dál hodně zapracovat. Rychlost střelby – maximální, potvrzeno radarem. Tedy nechytatelná střela a zbytek se musí tato vytáhlá blondýnka došprtat.

KAČKA HALADOVÁ

Pracovité a nadějné křídlo. Nenápadná, ale velmi užitečná na obraně a spolehlivá při zakončení.

TERKA BUČKOVÁ

Brankářka čekatelka. Vedle Peti se blbě prosazuje kdokoliv. V příští sezóně brankářská jednička starších žaček.

KAROL DUŽÍKOVÁ

Skvělá sezóna ji čeká ta příští. Letos bylo na pivotu pro o rok mladší hráčku plno. Po prázdninách je brankoviště jenom její. Nenápadná s chytrou střelou. Bude jistě na brankáře platit.

EVČA STRAKATÁ

Letos před sezónou přišla od kluků z Telnice. Jako ročník 2001, je příští sezóna pro ni hodně důležitá a bude jistě oporou.

MARIKA KOCÁBOVÁ

Dokonce 2002 je ročník jejího narození a už v Plzni udělala jistě velký dojem. Rychlá a přesnou střelou, odpovědná a pracovitá.  Mezi dvoutisící dvojkami čeká na příští sezónu ještě Lucinka Krejčíková (sestra Xeny), Denisa Ondráčková a Martina Rechová. A to je dobrý příslib pro příští ročník ŽL 2015-2016.


 

 

A co ti, kteří to mají za krkem ….na starosti, na lavičce....TRENÉŘI .....!   ?

TOMÁŠ SVOBODA a MICHAL ROUBÍNEK

Zkušená dvojice kormidelníků v rozbouřeném házenkářském moři. Ukočírovat tuhle partu komediantek je velká dřina.


OSLAVY V PLNÉM PROUDU


FOTKY


Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...