Jiří Obršlík | | Minižačky

Veselí nad Moravou

Minižačky 4+1...

V sobotu 10. 6. 2017 čekal minižačky jejich poslední turnaj super miniligy (tedy 4+1) v této sezóně. Že se jde do finále, naznačoval už velký počet marodů a omluvenek. Naštěstí nám vypomohly Anetka a Adriana z mladších žaček. I tak jsme odjížděli v 9 hráčkách na 2družstva. Změna nastala i v doprovodu. Vytížené trenéry výjimečně zastoupily ženy: Tamara Svobodová a Jana Urbanová. 

Problém poskládat sestavu měl i soupeř a tak místo 6týmů dorazily jen: SHK Veselí nad Moravou, SKH Velká nad Veličkou, DDM Strážnice aHK Hodonín. V kategorii přípravka pak nastoupili jen Velká nad Veličkou my a domácí, ti ovšem vyřešili vzniklou absenci a posunuli své mladší hráčky do kategorie mini, aby se odehrálo podle rozpisu.

Přípravky tak nastupovaly proti stále stejnému soupeři, ale i tak to holky bavilo a bylo pořád o co hrát. Šlo především o získávání zkušeností a služebně starší hráčky měly za úkol zapojit do hry méně otrkané spoluhráčky. Musíme pochválit především Kristínku, která hrála poprvé „venku“. A jako nejmladší hráčka byla rozhodně vidět. A snažily se i Terka s Adélkou.

Vzhledem k počtu hráček minus 1, hráčky z přípravky vypomohly i v kategorii mini. Tam se hrálo 2x 10 min. Poctivě se počítalo skóre i vstřelené branky. Naše holky se dobře rozjely, pěkně si posouvaly míč, umisťovaly střely, zamakaly v obraně a v brance navíc kouzlila Nela. Zápasy s oběma domácími týmy s přehledem vyhrály. Respekt tradičně budil DDM Strážnice jak svou výškou, tak tvrdou obranou. Nejvyšší a nebezpečnou hráčku však svou obranou de facto odstavila Adriana a zbytek týmu se dobře inspiroval.  Navíc se holkám vedlo i střelecky a takopět slavily vítěztví. Povzbuzené tímto výsledkem předvedly podobný výkon i proti Hodonínu a Velké n. Veličkou a zaslouženě tak byly vyhlášeny nejlepším týmem této soboty. Musíme pochválit všechny holky kolektivně, nahrávaly si, pomáhaly v obraně a poctivě si rozdělovaly střely. A Nelča předvedla zkušené zákroky v brance.

Nejlepší střelkyní týmu mimi byla vyhlášena Viky Svobodová (39 gólů)

V kategorii přípravka Petra Urbanová (25 gólů  + 14 v mini)

 

Sestava přípravka:

Kristínka Feithová, Adéla Nováková, Denisa Majzlíková, Petra Urbanová, Tereza Veithová,

Sestava mini:

Adriana Hacarová, Aneta Klímová, Viktorie Svobodová, Nela Zelinková


Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...