Jiří Obršlík | | Minižačky | Mini žačky 6+1

Turnaj na Slávii

Minižačky 4+1, 6+1...

4.6.2017 zamířily minižačky do Prahy na další velký turnaj. Pořadatelem byla Slavie Praha a kromě domácích se v kategorii 6+1 (ročníky 2007 a mladší) zúčastnily ještě týmy TJ Sokol Kobylisy, HC Háje a TJ Sokol Písek, v kategorii mini 4+1 (ročníky 2009 a mladší) pak DHC Slavia I., II., Loko Vršovice, HC Háje, TJ Sokol Vršovice, DHC Plzeň I., II.

V šestkové házené čekalo všechny 5 zápasů 2x 15min. Hned na úvod prověřily naše holky hráčky Slávie, využily nervozity nováčků, svých zkušeností a sehranosti (již mini kategorie trénují hru v 6 hráčkách) a zaslouženě velkým rozdílem vyhrály.  Po krátké pauze nastoupil na hřiště další silný soupeř -  DHC Plzeň, holky se sice snažily rozkoukat a rozjet, ale nesmělý útok, slabá obrana a přesné střely Plzeňanek, zajistily výraznou výhru pro soupeře. Tým Kobylis jsme si otypovaly jako hratelnější, už jen tím, že nebudil takovou výškovou převahu. Bohužel nás trochu zaskočil osobní obranou (často za hranicí pravidel), holkám se těžko rozehrávalo a dostávalo do útoku, tento zápas hodně bolel. Po odvolání osobky, naše holky zabraly a Kobylky dotáhly. Do remízového stavu ovšem zasáhla novinka, a sice prostředí a povrch. Hrálo se totiž venku a spustil se déšt. Na hřisti to začalo pěkně klouzat. I přesto se našim hráčkám podařilo dát gól a po odpískání se už radovaly z vítezství. Bohužel pro ně rozhodčí zápas pouze přerušili kvůli dešti, do konce zbývala minuta. Po krátké pauze a poradě, se oba týmy rozhodly utkání i v dešti dohrát. Hned v úvodu dohrávky se Kobylisím podařilo srovnat, a tak to již zůstalo. Ovšem holky si zaslouží pochvalu za bojovnost i v náročných podmínkách a s velmi tvrdě bránícím soupeřem. Zbývající dva zápasy zaznamenaly trochu zlepšení v pohybu na hřišti, ale i tak jen potvrdily, že holky čeká spoustu dřiny.

Druhý turnaj šestkové házené přinesl jak nové zkušenosti (tady už to někdy bolí), tak zjištění, že je potřeba zapracovat na razantnějším útoku a zlepšit přihrávku a pohyb na hřišti.

Pochvalu si zaslouží především obě Viktorky. Ta Svobodová byla naší nejproduktivnější střelkyní, často i za cenu tvrdého souboje. Viky Hrdá odehrála svůj první 6kový turnaj, a přestože byla nejmladší, byla na hřisti vidět a zastínila i zkušenější spoluhráčky. Ocenění od trenérů za nejužitečnější hráčku si pak odnesla Nelča Zelinková v bráně a velkou pochvalu obě holky na pivotu Verča Kabelková a Adélka Nováková

 

Mini v kategorii 4+1 hrály 1x 15min. Nepočítalo se skóre a tak se hrálo opravdu pro radost a zkušenost. Holky se prostřídaly na všech postech a proti různě zkušeným soupeřům si vyzkoušely, co se učí na tréninku. Střelecky se velmirozjela Kája Čožíková a překvapila i nejmladší Simonka Evstafeva, Terezku Kabelkovou musíme pochválit za zlepšující se obranu. A Naďu s Denčou za pohyb v poli.



Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...