Jiří Obršlík | | Žačky | Žačky - turnaje

Vajgar Cup 2017

Mladší žačky...

8.1.2017 jsme se zúčastnili našeho druhého turnaje v kategorii ml. žaček ročník 2004 a mladší. Už první velkou výzvou se stala cesta do Jindřichova Hradce, protože přes noc napadlo na naše poměry hodně sněhu. Díky zkušenému řidiči panu Kadlecovi (kterému tímto moc děkujeme), který vzal na sebe naší bezpečnost, jsme v pořádku a jenom s menším zpožděním dojeli do Hradce.

Turnaj byl rozdělen na dvě základní skupiny. První: Házená J. Hradec B, Jiskra Třeboň, DHC Slavia Praha, HC Milevsko. Druhá: Házená J.Hradec A, Sokol Písek, TJ Sokol Kobylisy II, HK Ivančice.

Naše holky vstoupily do prvního zápasu s Kobylkami úspěšně. Díky dobře sehraným herním kombinacím a vcelku dobré obraně jsme vyhráli o 7 branek. Druhý zápas s „naším“ stálým soupeřem z Písku byl gólově vyrovnaný. Chybělo větší štěstíčko na naší straně a prohra o jednu branku nás v té chvíli mrzela i přesto, že jsme odehráli náš nejlepší zápas. Poslední zápas ve skupině proti J.Hradci „A“ byl pod naší taktovkou. Opět dobře nacvičené vycházející signály nám zajistili hned ze začátku vícebrankové vedení, které jsme do poločasu udrželi. Po prostřídání ve druhém poločase se skóre začalo vyrovnávat, ale poslední vítězné slovo jsme měli opět my.

Po skvělém obědě jsme netrpělivě očekávali, jak dopadne zápas mezi Pískem a Kobylkami o konečné umístění ve skupině. Výhra Písku „jen o jednu branku“ nám zajistila postup do FINÁLE.

Ve finále jsme se potkali s domácím týmem J. Hradec „B“. Začátek zápasu byl vyrovnaný, ale třikrát nastřelená tyč soupeřovy branky, únava, nesoustředěnost, zbytečné chyby, výšková a herní převaha domácího týmu nám neumožnil naši jízdu dotáhnout do vítězného konce.

Každopádně 2. místo bereme za skvělý vstup do nového házenkářského roku. Víme co dále zlepšovat, ale naše herní dovednost se pomalu, ale jistě zvedá.

Dalším velkým úspěchem bylo vyhlášení nejlepší střelkyně turnaje. Tento titul získala už po několikáté (turnaje MINI 6+1) naše hráčka Ema Kamencová s 21 střelenými brankami ze 4 zápasů.

Cesta domů byla veselá a myslím si, že si celý den holky patřičně užili včetně trenérů. Díky rodičům, kteří jeli s námi a podporovali nás po celou dobu turnaje.


Petr, Jarek, fotograf Pavel


Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...