Jiří Obršlík | | Dorostenky

Jak načasovat formu

Aneb jak naše Barušky slaví jmeniny...mladší dorostenky...

HK Ivančice : HC Zlín 37:31 (17:16)


Tak jsme se konečně dočkali. Je nedělní dopoledne 4. prosince 2016 a musím sám uznat, že atmosféra v ivančické hale by se dala krájet.

Jde totiž o hodně. Za necelé dvě hodiny bude jasno o nekorunovaném králi podzimní části 1. ligy mladších dorostenek.

Ještě než přejdu k hodnocení zápasu, musím vzpomenout na náš zápas v Praze na Slávii, po kterém jsme v duchu špionážní akce zavítali do Vršovic a byli svědky doslova demolice domácích Vršovic právě hráčkami ze Zlína (17:39). My jsme po čtrnácti dnech na hřišti Vršovic doslova vyválčili dva body v samém závěru (26:28), což nám na psychice asi moc nepřidalo. Opět se ale potvrdilo, že každý zápas je jiný a hlavně začíná za stavu 0:0. Vzhledem k tomuto faktu doporučuji od podobných špionáží napříště upustit. L

Tak konečně k hodnocení zápasu.

Pokud jsem byl při hodnocení minulého zápasu taktně upozorněn trenéry, že nelze upozorňovat na přednosti a nedostatky našich děvčat a nedat tak soupeři návod jak na nás, tak dneska už mě nikdo neudrží. J

 

Holky to byla dneska prostě jízda!!!

Od začátku zápasu jsme soupeři vnutili náš styl hry a diktovali tempo zápasu.

Jako by všem 173 divákům v hale chtěly naše čtyři Barborky ukázat, že právě ony mají dneska své jmeniny a prvních 8. branek zařídily pouze ony.

Po deseti minutách sáhl trenér ke změně na postu golmanky a ačkoliv v minulých zápasech Petra do branky Terku moc nepustila, chytla Terez svou šanci za pačesy jak se patří a byla to právě naše brankařka, která převážila definitivně misku vah na naši stranu.

Samo, jak už jsme zvyklí, naše hráčky si vybraly i dnes slabší chvilky a pěkně rozjetý první poločas jsme nakonec opouštěly do šaten jen s jednobrankovým vedením. V druhém poločase jsme při vedení o 9. branek taky ubraly plyn a už to vypadalo na závěrečné drama.

Je na místě vyzvednout maximálně koncentrovaný týmový bojovný výkon všech hráček, bez vyjímky.

Ovšem především naše Barbory si svůj svátek prostě oslavily po svém a ani v závěru drama nepřipustily.

 

Jen pro úplnost počty branek oslavenkyň: Michel - Barbora Olšová 8/1, Xena - Bára Krejčíková 7/1, Barbora Machalová 7/1, Barbora Vavroušková 5. Do zápasu nastoupily nejen Barbory: Peťa Šiplová, Krysa – Simona Fraňková 3, Katka Haladová, Karol Dužíková, Evča Strakatá, Terez Bučková, Klára Kovářová 3/1, Lucinka Krejčíková 1, Míša Bendová 1 a Verča Velebová 2.

 

Ještě jednou mi dovolte za fanoušky ivančické házené smeknout před vámi pomyslný klobouk, za příkladný, týmový, bojovný výkon, trenérům za perfektní přípravu a načasování formy týmu na klíčové utkání podzimu.

Jen našemu předsedovi klubu a starostovi města v jedné osobě přibyly hned po bouřlivé oslavě přímo v „FANS KOTLI“ vrásky na čele.

Je mu totiž jako i nám jasné, že pokud budete hrát jako dneska, příště se do hlediště prostě nevejdeme J.

 

Za Fans HKI MI-MI.


Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...