Pavel Vavroušek | | Dorostenky

1. Finálové utkání o titul mistr ČR v kategorii mladších dorostenek za sezónu 2015-2016

HK IVANČICE-DHC PLZEŇ 19:23 (10:12)

1. FINÁLOVÉ UTKÁNÍ O TITUL MISTR ČR
V KATEGORII MLADŠÍCH DOROSTENEK
ZA SEZÓNU 2015-2016

HK IVANČICE – DHC PLZEŇ 19 : 23 (10 : 12)

Velký svátek čekal ivančickou házenou v sobotu 21.5.2016. Vůbec poprvé v dějinách našeho klubu proběhlo na domácím hřišti finálové utkání o titul mistra naší země. Náležitá příprava nejen hráček, ale i prostředí, dala akci náležitý punc a výjimečnost. Ivančická děvčata chtěla udělat důležitý krok v boji o třetí titul mistra ČR (1959,1960) a hostující tým si chtěl na republikové zlato sáhnout poprvé! Plné hlediště si nenechalo ujít tuto akci, přestože na ivančickém náměstí byly v plném proudu již tradiční „Slavnosti chřestu“. Po slavnostním nástupu aktérů mohla naplno začít skvělá podívaná pod bedlivým dohledem dvojice extraligových rozhodčích.



Hodnocení trenérem:

Favorizovaný soupeř nám od prvních minut předváděl důraznou hru, plnou osobních kontaktů v obranné části. A při našem ospalém začátku a za přispění několika zbytečných ztrát míčů, šel soupeř rychle do vedení o tři branky. V tu chvíli se zdálo, že tento zápas pro ivančické hráčky skončí po dlouhé šňůře neporazitelnosti, debaklem. Ale každý, kdo zná tento sport, také ví, že takový brankový náskok ještě nic nemusí znamenat. A to se také potvrdilo. Naše holky opět ukázaly, že rozhodně tento zápas ještě nezabalily. Výrazně zlepšená hra v obraně a několik zdařilých protiútoků vedlo k vyrovnání a naopak otočení skóre v náš prospěch. V závěru poločasu došlo k několika zbytečným vyloučením, kdy jsme hráli pouze se třemi hráčkami v poli. I když jsme toto oslabení přečkali bez větších ztrát, soupeř si vzal své vedení zpět a děvčata odcházela do kabin se ztrátou dvou branek.
Druhá půle opět ukázala kvalitní dorosteneckou házenou, ale soupeř nám již nedovolil utkání zdramatizovat. Škoda jen, že děvčata nenašla více sil na snížení brankového rozdílu. Ztráta 4 branek však není nepřekonatelná!!!
Závěrečné zhodnocení výkonu:
Velice dobrá týmová spolupráce v obraně i přes větší fyzickou dispozici soupeře. Děvčata byla aktivní a nedovolovala soupeři jednoduché zakončení. Naopak v útočné fázi mohla být děvčata daleko aktivnější a chyběla střelba ze střední vzdálenosti. A co vytknout? Určitě ztráty míčů v přihrávkách a technické chyby, kterých se musíme do odvety vyrovnat.



Domácí hráčky: Peťa Šiplová, Krysa - Simona Fraňková 1, Xena - Bára Krejčíková 10 (5), Mishel - Barbora Olšová 1, Kateřina Haladová, Karolína Dužíková, Kristýna Cahová, Marika Kocábová 1, Lucie Krejčíková 1, Barbora Vavroušková 3, Klára Kovářová , Michaela Bendová 1, Andrea Rymešová 1.

Tým zajíždí k odvetnému 2. finálovému utkání do Plzně v sobotu 28.5.2016, kde nastoupí v 16:00 proti domácímu DHC PLZEŇ. Již v této chvíli je plně odhodlán smazat nešťastné čtyřbrankové manko a na Jižné Moravu přivést dorostenecké zlato!



Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...