Jiří Obršlík | | Historie

Historie ivančické házené

Poznání vlastní historie klubu...

Tento rozsáhlý dokument byl vytvořen z důvodu poznání své vlastní historie klubu. Aby každý házenkář, který tímto klubem prošel nebo teprve projde, si uvědomil, že nejde jen o vítězství a sport, ale i o tradici a úctu k základním lidským hodnotám. Aby i každý návštěvník pochopil, že náš házenkářský klub má nejen dlouhou a slavnou historii, ale i úspěšnou současnost a věříme, že i skvělou budoucnost. Že lidé kolem ivančické házené si váží klubu, tradic starší generace, jsou schopni a ochotni pracovat pro tým, tým kolem ivančické házené. A za to všem, kteří nesli, nesou a dál ponesou nálepku:  "Ivančický házenkář", patří bez rozdílu, dík!       

Dokument uvedený na tomto webu je tvořen na více kapitol, rozdělených po časových úsecích. Kompletace dokumentů trvala bezmála 2 roky a k dnešnímu dni obsahuje elektronický archiv více jak 26.000 dokumentů, fotek a jiných materiálů o ivančické házené od doby jejího vzniku. Na diskovém poli zabírají data více jak 150GB. Takže je zcela jasné, že dokument uveřejněný na tomto webu, je jen zlomkem celého archivu našeho házenkářského klubu. Pokud by z Vaší strany byl zájem nahlédnout do dokumentů a popřípadě pohledat něco ze zapomenutých vzpomínek kolem házené, je možné Vám bez problémů vyhovět zapůjčením přenosného disku s kompletními dokumenty a daty. Prosím obraťte se na předsedy klubu nebo jiného člena výboru klubu. Rádi Vám data bezplatně zapůjčíme, jde přece o naši společnou historii nejen klubu ivančické házené.     

Aby takový soubor dat historického charakteru mohl být vytvořen, za to je zapotřebí poděkovat těm, kteří byli tak laskaví a poskytli materiály pro potřeby klubu. 


Děkujeme:   

Pan Široký - Ivančický historik

Moravské zemské muzeum v Rajhradě (Sokolská kronika, Kronika města Ivančice aj. historické dokumenty).

Důležité materály poskytli Rodina Matějkova, Karel Novotný, Zdeněk Novotný (Novas),  Geidl Dieter, Ivo Eibl, Ivo Jahoda, Zdeněk Sachs, Bohumil Kabeš, Ondřej Pospíšil (Onek), Jiří Šacher, Zdeněk Missbach, Laďa Kocáb, Stanislav Večeřa, Zemek František  a mnoho dalších bývalých hráčů a hráček, příznivců, fanoušků a přátel ivančické házené. Omlouváme se, pokud jsme na někoho z dárců dokumentů zapomněli a velice rádi ho zveřejníme v těchto dokumentech. Děkujeme za připomenutí. 

Zkompletováno 2010 - 2012 Vavroušek Pavel


Analýza historického vývoje házené v Ivančicích

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...