Lenka Hájková | | Žačky | Žačky - házenkářský desetiboj

Mladší žákyně postoupily do finále desetiboje

Mladší žákyně ...

V sobotu 2. 4. odjelo družstvo mladších žákyní do nedalekého Měnína, kde se konala Regionální kvalifikace házenkářského desetiboje mladších žákyní.  Za Jihomoravský kraj se zúčastnila družstva SK Kuřim a HK Ivančice a z Olomouckého kraje přijela družstva Zora Olomouc a Žeravice/Velká Bystřice. Pouze vítěz kvalifikace získává nárok na postup a účast v Celorepublikovém finále, kterého se účastní 6 nejlepších týmů z České republiky a které se letos koná v Plzni. 

Tak jak z názvu celé akce vyplývá, družstva se celkově utkala v deseti disciplínách. Nejprve nás čekal běh na 2 x 15 m, ve kterém se ivančické házenkářky umístily na 3. místě. Hned po této disciplíně jsme nastoupily proti děvčatům z Kuřimi, a to nejprve do utkání v osobní obraně hraném 10 minut, následovaly shoot-outy a na závěr utkání bez nařízeného systému (20 minut). Ani v jedné disciplíně nás družstvo Kuřimi nedokázalo porazit, a tak jsme úspěšně vstoupily do celé kvalifikace. Následovaly další dvě disciplíny, a to hod do dálky, ve kterém holky z Ivančic suverénně zvítězily. Současně probíhal skok snožmo, ve kterém jsme zopakovaly umístění z první disciplíny a skončily na třetím místě. Po krátké přestávce následovalo utkání proti Zoře Olomouc. I tady jsme zvítězily ve všech třech disciplínách a začínalo se tak rýsovat konečné pořadí celého desetiboje. Bylo jasné, že v utkáních s družstvem Žeravice/Velká Bystřice se bude bojovat o vítězství v celé kvalifikaci. Ještě před tím ivančické házenkářky suverénně ovládly přesnou střelbu a své nejhorší umístění získaly na překážkové dráze, kde skončily až na čtvrtém místě. Na závěr celého dne se tak hrály rozhodující zápasy. Nejprve jsme v utkání v osobní obraně o branku prohrály (9:10), ale suverénní výkon v shoot-outech nás zase vrátil do hry (12:2). Utkání v házené bez nařízeného systému pak dopadl 10:6 pro děvčata z Ivančic, a tak jsme čekaly, jak dopadne sčítání všech disciplín. V náš prospěch hrálo i vítězství v tzv. aktivitě, kdy se počítá bod za každou hráčku, která v utkání vsítí branku. 

Ivančické házenkářky svoji kvalifikaci ovládly a díky tomu se v termínu 3. - 5. 6. zúčastní finálového turnaje v Plzni. Musíme děvčata pochválit za přístup během celé kvalifikace a snahu ve všech disciplínách. Určitě je to pro naše mladší žákyně první velký úspěch v jejich krátké házenkářské kariéře, kdy jejich začátky byly značně ovlivněné pandemií.


Ivančice reprezentovaly jmenovitě Jana Burešová, Viktorie Hrdá, Kristina Feithová, Denisa Čožíková, Karolína Čožíková, Tereza Kabelková, Žaneta Brychová, Jessica Bubeníková, Emma Kudláčková, Kristýny Bao Ngoc Do, Justýna Robotková, Elle Koptíková a Petra Nováková.






Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...