Lenka Hájková | | Žačky - turnaje

Vangl Cup - ŽELVA 2022 je minulostí

Mladší žákyně ...

            O víkendu 21. – 23. 1. 2022 se v ivančické sportovní hale konal již 9. ročník tradičního turnaje mladších žákyní pod názvem Vangl Cup – ŽELVA 2022. Turnaje se i přes covidovou dobu zúčastnilo celkem 10 týmů. Kromě domácího družstva se na palubovce v třídenním klání představila družstva DHC Plzeň, HC Háje Praha, HC Zlín, Sokol Písek, Sokol Velké Meziříčí, HBC Strakonice, SK Žeravice, SHK Veselí nad Moravou a SK Kuřim. Turnaj se hrál systémem každý s každým, každý tým tak odehrál 9 utkání, celkově se na turnaji odehrálo 45 zápasů. Jediný bod za remízu s Pískem ztratilo družstvo DHC Plzeň a po zásluze turnaj ovládlo. Stříbro putovalo do Písku, když písecká děvčata remizovala jak s vítězkami turnaje, tak s bronzovými medailistkami z Veselí n. M. Domácí děvčata se umístila na solidním 5. místě. 

            Ivančické házenkářky nastoupily k vůbec prvnímu utkání turnaje proti Zlínu, za který hrála pouze děvčata ročníku 2010. Se soupeřem jsme si poradily 9:3 a zapsaly jsme si tak první body na turnaji. Domácí házenkářky pak odehrály i poslední páteční utkání proti týmu z Velkého Meziříčí. Vítězství 10:6 znamenalo pro naše družstvo plný bodový zisk po prvním hracím dnu. Během soboty pak na všechna družstva čekala pořádná porce utkání. Program otevřela domácí děvčata proti týmu z Kuřimi. Po rozpačitém začátku utkání domácí zvítězily 11:7. V dalším sobotním utkání nás čekal taktéž soupeř z Jihomoravského kraje, Veselí n. M. Ač soupeřky hrály pouze v sedmi hráčkách, tak na jejich výkonu to poznat nebylo, a v utkání zvítězily 10:8. Ve třetím utkání proti Strakonicím bojovaly ivančické házenkářky o oba body až do posledních minut, nakonec si je se soupeřem po zásluze rozdělily za remízu 6:6. Ve čtvrtém sobotním utkání jsme nastoupily proti pražským Hájům. Utkání nedopadlo podle našich představ a oba body si odnesl soupeř. Na turnaji jsme tak utrpěly druhou porážku (12:15). V posledním sobotním utkání nás čekal pozdější vítěz turnaje, družstvo Plzně. Ve vynikající atmosféře, která v hale panovala, bojovaly naše hráčky o vítězství nad silným soupeřem. Až v druhém poločase se podařilo plzeňským otočit skóre a nakonec i zvítězit 9:7. Domácí děvčata však předvedla výborný bojovný výkon a dokázala, že mohou hrát s každým soupeřem vyrovnané utkání. V neděli nás pak čekal po ránu soupeř z Písku. V utkání se nám nedařilo vůbec nic a jasně jsme prohrály 1:9. Turnaj jsme zakončily utkáním s družstvem Žeravic, ze kterého jsme odešly vítězně (11:8).

            Pro některá ivančická děvčata byl tento třídenní turnaj vůbec první takovou zkušeností, díky čemuž jistě nasbírala spoustu zkušeností, které prodají v jarní části sezóny.

            Ráda bych poděkovala všem z řad rodičů, kteří se na turnaji jakkoliv podíleli, ať už to bylo pomocí na časomíře, při zapisování, zajištěním občerstvení nebo věcnými cenami. Současně patří poděkování i rozhodčím, kteří kvalitně odpískali všech 45 utkání, jmenovitě Patrik Jonáš, Petr Rusanov, Bára Rosická a Pavel Rosický. A v neposlední řadě všem, kteří měli s turnajem jakékoliv dočinění, pomohli nám nebo nám v dnešní době vyšli vstříc!

 

Konečné pořadí:

1.     DHC Plzeň

2.     TJ Sokol Písek

3.     SHK Veselí n. M.

4.     HC Háje Praha

5.     HK Ivančice

6.     Sokol Velké Meziříčí

7.     HBC Strakonice 1921

8.     SK Žeravice

9.     HC PSG Zlín „C“

10.   SK Kuřim

 

Sestava: Burešová – Hrdá, Čožíková D., Robotková, Holá, Evstafeva, Kabelková, Brychová, Bubeníková, Koptíková, Do Bao Ngoc, Nováková, Kudláčková, Feithová, 

 

Nejužitečnější hráčka: Krčková Denisa – HC PSG Zlín „C“

Nejlepší brankářka: Říhová Karolína – TJ Sokol Písek

Nejlepší střelkyně (38 branek): Jandzíková Tereza – SHK Veselí n. M.

 


,




Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...