Lenka Hájková | | Žačky - žákovská liga

Kvalifikace Žákovské ligy - dívky

Starší žákyně ...

V neděli 21. listopadu se v ivančické sportovní hale konal kvalifikační turnaj Žákovské ligy starších žákyní. Hlavní soutěž hraje jen 25 nejlepších týmů z celé České republiky, kdy přímo postupují první družstva z jednotlivých krajských soutěží a zbylá družstva jsou určena kvalifikacemi. Domácím házenkářkám přisoudil los do kvalifikace družstva Háje Praha, Jindřichův Hradec, Otrokovice a Havlíčkův Brod. Postupový klíč byl nastaven jasně, přímo do hlavní části postupují první tři družstva a družstvo na 4. místě bude čekat na výsledky ostatních kvalifikací (hrály se celkem 4 kvalifikační turnaje).

K prvnímu utkání nastoupily domácí hráčky proti jednomu z favoritů naší skupiny, děvčatům z pražských Hájů. Domácí děvčata od začátku kupila jednu technickou chybu za druhou a v obraně si nevěděla rady s důraznými hráčkami soupeře. Výsledek utkání tak skončil jasně pro Háje 21:13.

Následoval soupeř z Havlíčkova Brodu, kdy si ivančické házenkářky hned od začátku utkání vytvořily mírný náskok ve skóre. Ten se jim podařilo udržet po celou dobu utkání a zvítězily 16:13. I přesto že v utkání bylo dost chyb z naší strany, děvčata rozhodně předvedla lepší výkon než v utkání prvním. Po tomto vítězství bylo jasné, že další utkání se soupeřkami z Otrokovic bude přímý souboj o třetí postupové místo.

Domácí děvčata proti Otrokovicím bohužel nepředvedla příliš povedený výkon. V obraně je trápila dvě šikovná děvčata soupeře, která jsme nebyly schopny ubránit. V útoku se nám nevedlo zakončování vyložených brankových příležitostí, a tak jsme po zásluze prohrály 9:13.

Ve čtvrtém utkání nás čekala děvčata z Jindřichova Hradce, která v napínavém utkání o gól podlehla družstvu Hájů. I přesto naše děvčata do utkání vstoupila odhodlaná soupeřky potrápit. To se jim ze začátku dařilo, a i když skóre mluví jasně ve prospěch soupeře (23:13), ivančické házenkářky nic nevzdaly a bojovaly až do konce utkání.

Bilance jedné výhry a tří porážek znamená v konečné tabulce 4. místo. Nyní budeme čekat, až na svazu vyhodnotí i zbylé kvalifikační skupiny, a až poté se dozvíme, zda si ivančické starší žákyně zahrají hlavní turnaj Žákovské ligy či nikoliv.

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...