Lenka Hájková | | Ženy

Z nevydařeného utkání v Otrokovicích ženy body nedovezly

Ženy ...

TJ Jiskra Otrokovice - HK Ivančice 29:24

Ve 3. kole 1. ligy zamířily ženy HKI v neděli 19. 9. 2021 do Otrokovic. V dalším utkání chtěly ivančické házenkářky navázat na dobrý start v novém soutěžním ročníku a dovézt další body z půdy soupeře. Jednalo se o poslední venkovní utkání před sérií tří domácích zápasů, které na ženy HKI následně čekají.

Házenkářský Bůh evidentně nechtěl dopřát ženám HKI třetí vítězství v řadě. Nejprve na poslední chvíli vypadly ze sestavy tři hráčky, které onemocněly, přičemž dvě k utkání vůbec neodcestovaly. Poté nastaly problémy s dopravou, kdy kvůli porouchanému autobusu dorazily ivančické házenkářky do Otrokovic pouhých 25 minut před začátkem utkání. A nakonec ještě před začátkem utkání poslali rozhodčí hostující celek se převléct z nových dlouho očekávaných dresů (barva příliš podobná barvě domácích).

Začátek zápasu byl od ivančických házenkářek zdrženlivý. Každý ivančický fanoušek poznal, že hráčky nehrají ve svém obvyklém rytmu – možná v důsledku krátkého rozcvičení a všem předzápasových komplikacích zmíněným výše. Obrana dělala mnoho zbytečných chyb a nebyla dost agresivní, aby zastavila útoky domácího celku. Hráčky se nezdvojovaly, a tak přišel na řadu první oddechový čas. Po něm to vypadalo, že se hráčky Ivančic konečně dostávají do zápasu. Na tento obrat však trenér Otrokovic zvládl zareagovat. Domácí tak zrychlily tempo zápasu a ivančickým házenkářkám se opět vzdálily. Do šaten se tak odcházelo s šestibrankovým rozdílem ve prospěch domácích házenkářek (17:11).

Poločasová pauza ivančickým házenkářkám prospěla. Po pomalejším desetiminutovém rozjezdu konečně ženy HKI začaly předvádět svou typickou hru – pevnou obranu s rychlým přechodem do útoku. Hostujícím házenkářkám se několikrát podařilo stáhnout rozdíl na tři branky, avšak blíže se ke svým soupeřkám ve druhé polovině nepřiblížily. V poslední minutě pak otrokovické házenkářky pojistily své vítězství gólem a zápas skončil výsledkem 29:25. Bohužel porážka nebyla jediným negativem závěru tohoto utkání. V posledních minutách došlo ke zranění kotníku Petry Jahodové, která tak bude nucena k minimálně dvoutýdenní pauze.

Slova trenéra: Samozřejmě, že s výsledkem nejsem spokojený. Nemůžeme čekat, že zápas vyhrajeme, když budeme „hrát“ pouze 20 minut. Dnes to byla společná porážka. Holky nenašly sílu na odpor a nebyly schopné držet krok se soupeřkami. Také si ale myslím, že některé moje trenérské kroky v prvním poločase nás mohly stát vítězství. Ale rozhodně nezatracuji celý zápas – posledních 20 minut jsme ukázali naši opravdovou sílu. Jenže zápas se hraje 60 minut a ne jenom 20. Soutěž je ještě dlouhá a věřím, že to bylo pouze zaškobrtnutí. Z dnešního neúspěchu se budeme muset rychle otřepat, neboť nás nyní čekají tři domácí utkání proti velmi silným soupeřkám (Kunovice, Hostivice a Olomouc). Myslím, že v tomto jednom zápase se nashromáždily všechny možné problémy, které tým normálně potkají za celou sezónu. Doufejme, že jsme si všechnu smůlu pro tento rok vybrali již nyní.

Další utkání čeká ženy již v neděli 26. 9. 2021 od 16.00 hodin, kdy se na domácí palubovce střetnou se soupeřkami z Kunovic. Přijďte podpořit ženy HKI v boji o další body do ligové tabulky!


Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...