Lenka Hájková | | Ženy

Ženy vstoupily do nové sezóny vítězně

Ženy ...

1. SC Bohumín - HK Ivančice 26:35

Nová sezóna začala a hráčky HKI konečně po jedenácti měsíční pauze nastoupily k oficiálnímu utkání. Tato dlouhá herní přestávka se promítla i do složení týmu. Do sestavy se vrátily Martina Jílková a Anna Höllová (návrat po mateřské) a Barbora Machalová (ukončení limitovaného přestupu do Bohunic). Sestavu rozšířila rovněž Petra Jahodová, která přišla na limitovaný přestup z Kunovic. Naopak tým bude oslaben o Hanu Janouškovou (mateřské povinnosti), Kateřinu Bubílkovou a Lucii Ondráčkovou, které oznámily prozatímní konec kariéry (zůstávají však k dispozici v případě nutnosti).

K prvnímu utkání nové sezóny se ženy HKI vydaly v sobotu 4. 9. 2021 do Bohumína. Před utkáním vyjádřil trenér Quentin Lafon obavy, neboť ženy stihly v přípravě absolvovat pouze jedno přípravné utkání. „Zůstává nám plno herních oblastí, které jsme během srpna nestihli natrénovat. Navíc Bohumín je mladý bojovný tým, u kterého věřím, že během sezóny vytvoří nejedno překvapení.“

Vyrovnaný první poločas

Začátek zápasu nebyl pro hostující házenkářky jednoduchý – obrana nefungovala podle představ, a soupeřky tak zůstávaly po většinu prvního poločasu v těsném kontaktu. Takticky a technicky měly naše ženy nad soupeřkami navrch, avšak odskočit se jim podařilo až v poslední minuté prvního poločasu, a to díky třem rychlým protiútokům. Do šaten se tudíž odcházelo za stavu 15:18.

Konečně fungující obrana ve druhém poločase

Prvních 30 minut potřebovaly hráčky z jižní Moravy k tomu, aby jim začala fungovat obrana. Nepropustit soupeřky obranou, získat balón a rychlý protiútok – to byl recept, který na soupeřky fungoval. Díky tomu získaly naše házenkářky kontrolu nad druhou částí utkání.

„Potřebovali jsme celý první poločas, abychom začali hrát naši hru, tak jak ji umíme. Útočná hra, která nám jde, s dobrou obranou a rychlým přechodem do ofenzivy,“ uvedl po utkání trenér.

První utkání přineslo kromě prvních dvou bodů do ligové tabulky i potvrzení úspěšné adaptace nových posil, kdy Petra Jahodová byla jednou z hlavních tahounek obrany a naopak Bára Machalová se stala nejlepší střelkyní zápasu.

Slova trenéra:

Samotný fakt, že se zase můžeme všichni normálně potkat na hřišti, skoro za normálních podmínek, je úžasný. Myslím, že jsme mohli hrát lépe, ale jsem rád za dnešní vítězství a hlavně za pěkný druhý poločas. Příští zápas přivítáme na domácí palubovce Kobylisy. Bude to další test naší připravenosti. Jedná se o soupeře zvyklého hrát první ligu, avšak my budeme hrát před domácím publikem. Neočekávám od holek nic jiného než jasné vítězství.

Další utkání čeká ženy již v neděli 12. 9. 2021 od 16.00 hodin, kdy se poprvé představí na domácí palubovce a to proti týmu z pražských Kobylis. Přijďte podpořit ženy HKI v boji o další body do ligové tabulky!




Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...