Lenka Hájková | | Ženy

Ženy zvítězily v úvodním derby 1. ligy žen proti Bohunícím

Ženy ...

V neděli 6. 9. 2020 se po dlouhých 7 měsících od posledního domácího zápasu (výhra proti DHC Plzeň) vrátila 1. liga žen do ivančické haly. Prvním soupeřem nového ligového ročníku bylo pro naše ženy družstvo z Bohunic. Do jihomoravského derby vstupovaly naše ženy v pozměněném složení, když do nové sezóny zatím nezasáhnou Martina Jílková a Anna Höllová (mateřské povinnosti), avšak návrat do ivančického dresu ohlásily Kateřina Bubílková (po mateřské pauze), Barbora Olšová, Tereza Bučková, Lucie Ondráčková, Simona Fraňková a Hana Janoušková (dlouhodobě zraněné hráčky). Malá změna problěhla rovněž na střídačce, kde funkci trenéra nově zastává Quentin Lafon, který v předešlé sezóně působil v roli asistenta trenéra.

První bojovný poločas

Derby Ivančice – Bohunice slibuje vždy spíše obrannou hru. Naše ženy zvládly vstup do utání lépe jak soupeřky a po prvních 7 minutách vedly 5:2. Bohunické házenkářky se však rychlého nástupu ivančických žen nezalekly a již ve 13. minutě byl stav srovnaný. Ve 23. minutě se soupeřky dostaly poprvé a naposledy během utkání do vedení, a to zásluhou Michaely Smějové. Stejná hráčka byla však v následujícím protiútoku potrestána přímou červenou kartou. První poločas skončil za stavu 14:12.

Druhý poločas v jednoznačné režii žen HKI

Po návratu ze šaten mohli diváci vidět osmibrankovou série, zásluhou které odskočily naše ženy soupeřkám v 11. minutě na rozdíl 10 branek. Obrana v čele s brankářkou Petrou Šiplovou dovolila vstřelit Bohunicím pouhých 7 branek za celou druhou půlku. Ženy postupně svůj náskok nad soupeřkami navyšovaly, a to i díky několika podařeným rychlým útokům, až na konečných 36:19.

Další derby proti Bohunicím bude následovat dříve, než se čekalo, a to již první říjnový víkend, kdy se v bohunické hale odehraje 2. kolo Českého poháru.

Průběh zápasu můžete nalézt zde.

Hodnocení trenéra:

Navzdory náročnějšímu prvnímu poločasu jsem rád za jasný průběh utkání ve druhé části, ve které fungovala pevná obrana a rychlé přechody do útoku. Musíme zapracovat na útoku na postavenou obranu, ale tento první zápas a výhrané derby je dobrou motivací pro další práci celého družstva. Nyní je potřeba potvrdit sílu týmu i na soupeřově půdě v Bohumíně. Tento loni ještě druholigový celek se může pochlubit zajímavými výsledky v přípravě, stejně jako prohrou pouze o jednu branku na hřišti Lions Hostivice při svém debutu v 1. lize. Zápas to tedy nebude pro děvčata vůbec jednoduchý.

Další utkání odehrají naše ženy již v sobotu 12. 9. 2020, a to právě na půdě nováčka z Bohumína. Následně je na domácí půdě čeká zápas proti pražskému týmu z Kobylis, a to netradičně v sobotu 19. 9. 2020 od 15.00 hodin. Přijďte podpořit ženy HKI v boji o další body do ligové tabulky.


Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...