Lenka Hájková | | Žačky | Žačky - turnaje

Mladší žačky ovládly turnaj v Kuřimi

Mladší žačky

V uplynulém víkendu 22. – 23. 8. se nově tvořící družstvo mladších žaček zúčastnilo svého prvního turnaje v nedaleké Kuřimi. Celkově se na turnaj přihlásilo devět dívčích družstev, která byla rozlosována do dvou základních skupin. Ivančická děvčata ve své skupině měla soupeře z Bohunic, Veselí nad Moravou, Zory Olomouc a slovenských Malacek. Z obou základních skupin tři nejlepší týmy postoupily do finálové skupiny, kde se střetly se 3 soupeři z druhé základní skupiny, a družstvo s nejvíce body ve finálové skupině se stalo vítězem turnaje.

Naše děvčata vstoupila do turnaje utkáním se slovenským soupeřem. Děvčata z Malacek na venkovním rozehřátém hřišti držela s našimi děvčaty krok. Ve druhé půlce utkání se ivančickým házenkářkám podařilo odskočit a utkání v klidu dotáhnout k vítězství 16:10. Druhé utkání, taktéž venku, proti urostlejšímu soupeři ze Zory Olomouc bylo vyrovnané po celou dobu. Šťastnější však byly naše holky po vítězství 7:3. Následoval přesun do haly a další dvě utkání v základní skupině. Nejprve jsme si jasně poradily s družstvem z Veselí nad Moravou vítězstvím 12:3, následoval oběd, odpočinek na koupališti a od 17:00 hod. utkání proti Bohunicím. Děvčata věděla, že postup do finálové šestky je už nemine, ale i tak předváděla pěknou bojovnou házenou a zaslouženě zvítězila 18:4.

V neděli dopoledne nás čekal ve finálové skupině soupeř, který byl v hale doma, družstvo Kuřimi. To však pro naše holky nebyla překážka a nad domácími zvítězila jasně 20:0. Poslední dvě utkání tak slibovala přímé souboje o medailové příčky. Nejprve nám v cestě stálo družstvo ze Stupavy. Celé utkání dělaly naše holky mnoho zbytečných chyb a neproměňovaly vyložené šance. Štěstí se k nám však přiklonilo a především díky obrovské bojovnosti holek jsme v utkání zvítězily 12:8. Smíšené družstvo Strážnice, kde hraje i jeden chlapec, doposud porážku na turnaji také nepoznalo (chyběl jim však bod za remízu s družstvem Olomouce), a tak bylo jasné, že poslední „dívčí“ utkání na turnaji bude přímým soubojem o vítězství.

Družstvo ze Strážnice na naše holky vlítlo a brzy jsme prohrávaly 1:4. Do konce zápasu však stále zbývalo 10 minut. Po poradě s trenérem a jasně dané taktice se skóre začalo přelévat na naši stranu. Poslední sedmičkou rozhodla Petra Urbanová o tom, že utkání skončí remízou 6:6 a naše děvčata tak mohla začít slavit celkové vítězství na turnaji.

Musím děvčata pochválit za nasazení a bojovnost, kterou předváděla ve všech utkáních. Bylo vidět, že i když se jim nedařilo, bojovala o každý míč. Speciální poděkování pak patří Nadě Albrechtové, která na turnaji zastoupila chybějící brankářky a celý turnaj výborně odchytala. Doufejme, že vítězství na turnaji děvčata motivuje k další práci na trénincích a že nám ještě lepší výkony předvedou v blížící se nové sezóně.

Sestava a branky: Knotková 26, Urbanová 11, Zajícová 9, Maturová 15, Hrdá 9, Kabelková 3, Šachrová 1, Široká, Albrechtová, Feithová 7, Čožíková K. 10



¨



Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...